Ankara’da uyuşturucu operasyonu! Böbreğini satıp, uyuşturucuya sermaye sağladı

Ankara’da bulunan 3 katlı bir villada esrar yetiştiriciliği yaptıkları belirlenen 3 şahıs yakalandı. Gerçekleştirilen operasyonda 470 tane Hint keneviri ele geçirilirken, yakalanan kişiler gözaltına alındı.

GÜNDEM 20.05.2022, 14:41 20.05.2022, 16:29
Ankara’da uyuşturucu operasyonu! Böbreğini satıp, uyuşturucuya sermaye sağladı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi birimleri M.A.Y, İ.A ve M.Y. isimli kişilerin esrar üreticiliği yaptığı bilgisine ulaştı. Fiziki ve teknik takibi gerçekleştiren polis, zanlıların Çankaya'da bulunan 3 katlı bir villayı uyuşturucu bitkisi üretmek için kullandığını belirledi. Gerçekleştirilen operasyonda 3 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Uyuşturucu sermayesine böbrek nakli

Düzenlenen baskın sonrasında villada 470 tane Hint keneviri ve bitkinin üretilmesinde kullanılan aletler ele geçirildi. Zanlılardan birisinin böbreğini satarak uyuşturucu yetiştirmek için sermaye oluşturduğu öğrenildi.

Şüphelilerden M.Y.'nin Almanya'da ikamet ettiği esnada uyuşturucuyu nasıl yetiştireceğini öğrendiği belirlendi. M.Y’nin uyuşturucu üretme işine maddi olanak sağlamak amacıyla İran'da böbreğini sattığı öğrenilirken, gövdesinde ameliyat izleri bulunduğu belirlendi.

Kaçak elektrik kullanmışlar

Zanlıların, uyuşturucu bitki yetiştiriciliği için gerekli olan havalandırma tünelini bir inşaat işçisine yaptırdıklarını, villanın elektriğinin ise kaçak yollardan alındığı belirlendi.

Yorumlar (0)