Ankara’da Filistin Diplomasisi: Gazze’ye uygulanan ablukayı kabul etmiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Beştepe’de bir araya geldi. Görüşmede Filistin halkının birlik ve beraberliğine dikkat çekildi ve Filistinliler arasındaki bölünmüş yapının, barış sürecini baltalamak isteyen aktörlerin işine geldiği ifade edildi.

GÜNDEM 26.07.2023, 17:32
Ankara’da Filistin Diplomasisi: Gazze’ye uygulanan ablukayı kabul etmiyoruz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile görüşmesine dair açıklama yapıldı.

Erdoğan: Filistin Türk halkının gönlünde özel bir yere sahip

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Abbas ile Heniyye'yi Ankara'da görmekten memnuniyet duyduğu belirtilen açıklamada, Erdoğan'ın, Filistin'in, Türk milletinin gönlünde özel bir yere sahip olduğunu belirttiği kaydedildi.

Erdoğan'ın görüşmede, İsrail yerleşimcilerinin ve güvenlik güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Filistinlilere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilediğinde bulunduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Filistin halkının birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yaparak, Filistinliler arasındaki bölünmüş yapının, barış sürecini baltalamak isteyen aktörlerin işine geldiğini belirtti.

‘‘Gazze’ye uygulanan ablukayı kabul etmiyoruz’’

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gazze'ye uygulanan söz konusu ablukayı ise kabul etmediklerini belirterek, Mescid-i Aksa ve Doğu Kudüs’teki gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade etti."

Yorumlar (0)