Ankara ve İstanbul'un ardından, İzmir'de de sokağa çıkma kısıtlaması getirildi!

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, 65 yaş üzeri vatandaşların 10.00–16.00 saatleri dışında sokağa çıkmaları kısıtlandı.

GÜNDEM 11.11.2020, 20:09 11.11.2020, 20:26
Ankara ve İstanbul'un ardından, İzmir'de de sokağa çıkma kısıtlaması getirildi!

Global çapta koronavirüs vaka sayılarında yükseliş devam ederken, Türkiye'de önlemler artırılıyor.

Bu kapsamda, İstanbul ve Ankara'nın sonrasında İzmir'de de sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, koronavirüse karşı alınan yeni önlemlerini paylaştı.

65 yaş ve üzerine kısıtlama

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre, İzmir genelinde sokakta sigara içmek yasaklanırken, 65 yaş üzeri vatandaşlara da saat 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Diğer yandan İzmir Valiliği kararıyla bazı kurumlar hariç tutulmak şartıyla hamileler idari izinli sayılırken, özel sektör mesai düzenlemesi çalışmalarının da devam ettiği aktarıldı.

Vali Köşger yaptığı açıklamada, "Değerli İzmirliler; doğal olarak son günlerde depreme yoğunlaşmış durumdayız. Ancak tüm dünyanın henüz değişmeyen gündemi korona, İzmir’de de yükselişte. Depremin olduğu günkü rakamlara kıyasladığımızda, bugün iki katından fazla bir artış gerçekleşmiş durumda. Bu bağlamda Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla İzmir’de sokakta sigara içmek ve 65 yaş üzeri vatandaşların 10.00-16.00 saatleri dışında sokağa çıkması yasaklanmış; Valilik kararıyla bazı kurumlar hariç kaç haftalık olduğuna bakmaksızın hamileler idari izinli sayılmıştır. Özel sektör mesai düzenlemesi çalışmaları da sürmektedir. Temizlik, maske, mesafe kurallarına uyalım, sağlıklı kalalım." dedi.

Yorumlar (0)