Ankara Valiliği "vakalar arttı" diyerek yasak getirdi!

Ankara'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artması üzerine her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşüne 15 gün süreyle yasak getirildi.

GÜNDEM 02.07.2020, 13:58
Ankara Valiliği "vakalar arttı" diyerek yasak getirdi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, Ankara'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış gösterdiğini duyurdu.

Bunun üzerine Ankara Valiliğinden açıklama geldi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, alınan tüm önlemlere rağmen Ankara'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında artış meydana geldiği ve bu nedenle toplum sağlığının kötü etkilendiği belirtilerek, insanların toplu halde bulunmalarının salgının yayılım hızını iyice artırabileceği konusunda uyarıda bulunuldu. 

Açıklamada, vatandaşların bir arada bulunduğu kapalı ve açık yerlerde maske takılması, sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi ve hijyen kurallarına uyulması gibi konularda bütün kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli uyarıların yapılmasına ve kısıtlamalara riayet edilmesinin sağlanması hususunda hassasiyet göstermelerine karar verildiği ifade edildi. 

Yeni tip koronavirüsten (Covid-18) korunmak ve salgının yayılmasını önlemek için insanların yakın mesafede bulunarak virüsü bulaştırma tehlikesinin bulunduğu öngörülen asker uğurlamaları ve taziye ziyaretleri gibi etkinliklere son verilmesine rağmen bu sınırlamalara uyulmadığının fark edildiği, bu sebeple alınan önlemlerin değerlendirilmesi ve ilave önlemlerin alınması gerektiği bildirildi. 

Ankara'da vatandaşların toplu halde bulunmalarına yol açabilecek gösteri yürüyüşleri ve toplantılar gibi etkinliklerin gerçekleştirilmesinin kısıtlanmasına ve tedbirlere uymayanlara da Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun öngördüğü yaptırımların uygulanması gerektiğine yönelik karar alındığı kaydedildi.

Yorumlar (0)