Ankara Kızılay'da bombalı saldırı girişimi

İçişleri Bakanlığı'nın Kızılay binası önünde bir patlama sesi duyuldu, ardından da birkaç el silah sesi geldi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, Bakan Yerlikaya, "Emniyet Genel Müdürlüğü kapısının önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuş, teröristlerden biri kendisini patlatmıştır" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 01.10.2023, 10:41 01.10.2023, 13:27
Ankara Kızılay'da bombalı saldırı girişimi

İçişleri Bakanlığı binası yakınında duyulan patlama sesi ile silah seslerinin ardından emniyet güçleri tarafından bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı.

TBMM Çankaya kapısına yakın bir noktada meydana gelen patlama dolayısıyla Atatürk Bulvarı trafiğe kapatıldı. Özel harekat polisleri ise hemen olay yerine intikal etti. Sağlık ve itfaiye ekipleri de olay yerinde hazır bulunuyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araç ile gelen 2 teröristin bombalı saldırı eyleminde bulunduğunu, 2 emniyet görevlisinin ise hafif yaralandığını açıkladı.

Teröristlerden biri kendini patlattı

Yerlikaya, saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne saat 09.30 sıralarında hafif ticari araç ile gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatırken, diğer terörist emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilmiştir.

2 emniyet görevlisi hafif şekilde yaralandı

Açılan ateş sırasında 2 emniyet görevlimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Kahraman emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum.

Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar amansızca mücadele etmeye devam edeceğiz."

Soruşturma başlatıldı

Ankara Kızılay’daki bombalı saldırı girişimine yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "01.10.2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısında, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeni ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırıya ilişkin Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayın yasağı ve erişim engeli kararı verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Yayın yasağı getirildi

Ankara Kızılay’daki bombalı saldırı girişimi ile ilgili açıklama yapan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı (RTÜK) Ebubekir Şahin, konuya ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

Şahin, "Ankara Kızılay’daki terör saldırısının ardından ilgili mahkeme tarafından konuya ilişkin yayın yasağı kararı verilmiştir. Yayıncılarımızın yasak kararını titizlikle uygulamaları önemlidir. Duyarlı basın mensuplarımıza teşekkür ederim" dedi.

Ankara'da kontrollü patlatma: Endişeye gerek yok!

Emniyet Genel Müdürlüğü, tarafından yapılan açıklamada ise Ankara Kızılay’da Meşrutiyet Caddesi'nde güvenlik amaçlı şüpheli paketlere yönelik kontrollü patlatma yapılacağı duyurdu. Vatandaşların seslerden dolayı tedirgin olmaması belirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Kızılay Güvenpark ve Emniyet Genel Müdürlüğü etrafında şüpheli paket olayları ile ilgili gerekli güvenlik tedbirleri alınarak bomba imha ekiplerimiz tarafından kontrollü bir şekilde patlatma yapılacaktır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmaması konuya kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Yaralı polislerin sağlık durumu

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Ankara Kızılay’daki bombalı saldırı girişimi sırasında yaralanan polislerin sağlık durumlarına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Yerlikaya, "İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde gerçekleşen hain terör saldırı girişimi sırasında yaralanan kahraman polislerimiz Erkan Karataş ile Alim Reis Demirel’in tedavileri devam etmektedir. Çok şükür polislerimizin hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kahramanlarımıza acil şifalar dilerim" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, terörle mücadele operasyonlarının aralıksız şekilde devam edeceğini vurgulayarak, "Zehir tacirleriyle, organize suç örgütleriyle, çetelerle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" dedi.

Yorumlar (0)