Ankara'daki bombalı saldırı girişiminin ardından siyasilerden art arda gelen mesajlar

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışına saatler kala Ankara Kızılay’da İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırı girişimi gündemde büyük ses getirdi. Yaşanan terör saldırısı girişiminin ardından siyasilerden de konuya ilişkin art arda açıklamalar geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu Ahmet Davutoğlu, Numan Kurtulmuş ve Ömer Çelik gibi isimlerinde aralarında olduğu çok sayıda siyasi isim teröre lanet ettiklerini ifade eden mesajlar paylaştı.

GÜNDEM 01.10.2023, 12:20 01.10.2023, 12:58
Ankara'daki bombalı saldırı girişiminin ardından siyasilerden art arda gelen mesajlar

Ankara'da Meclis Genel Kurulu'nun açılışına saatler kala İçişleri Bakanlığı'nın önünde düzenlenen bombalı terör saldırısı girişiminde 2 teröristten biri kendini patlatırken, diğeri çatışma sırasında emniyet güçleri vurularak etkisiz hale getirildi. 2 polisimizin ise hafif şekilde yaralandığı saldırı olayının ardından siyasilerden art arda mesajlar geldi.

Kılıçdaroğlu: Hain emellerine fırsat vermeyeceğiz

Türkiye'yi ayağa kaldıran terör saldırısı girişiminin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, " Ankara'da yaşanan hain terör saldırısı sırasında yaralanan emniyet görevlilerimize acil şifalar dilerim. Terör bir insanlık suçudur. Nereden ve kimden gelirse gelsin ülke olarak hep birlikte mücadele edeceğiz, hain emellerine asla fırsat vermeyeceğiz! Geçmiş olsun Türkiye'm" ifadelerine yer verdi.

Ankara'da bakanlığa düzenlenen bombalı saldırı girişimi sonrası siyasilerden art arda mesajlar geldi

Akşener: Kahraman polislerimize yürekten teşekkür ederim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise saldırı olayına ilişkin "Ankara Kızılay'da yaşanan terör saldırısını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Saldırıyı etkisiz hale getiren kahraman polislerimize yürekten teşekkür ederim. Yaralı polislerimize ise acil şifalar diliyorum. Rabbim tekrarını yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu: Terör saldırısını lanetliyorum!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "Teröre lanet olsun. Ankara Kızılay’da İçişleri Bakanlığımıza karşı gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırı sırasında yaralanan kahraman emniyet güçlerimize acil şifalar dilerim. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü beladan muhafaza eylesin" şeklinde ifadeler kullandı.

Karamollaoğlu: Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılmasını diliyorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara Kızılay’da gerçekleşen terör saldırının aydınlatılmasını istediğini söyledi ve "İçişleri Bakanlığı'na karşı gerçekleştirilen terör saldırısını gerçekleştirenleri kınıyorum. Gazi Meclisimizin açılacağı bu önemli günde gerçekleştirilen hain saldırının tüm yönleri ile aydınlatılmasını diliyor, yaralı emniyet mensuplarımıza ve halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Kurtulmuş: Devletimiz hainlere fırsat vermeyecek

Patlamaya ilişkin açıklama yapan TBMM başkanı Numan Kurtulmuş, terörle mücadele çalışmalarının kararlı bir şekilde devam edeceğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Teröristleri ve arkalarındaki hain güçleri bertaraf etmek için kararlı bir şekilde mücadele veren kahraman güvenlik güçlerimiz ile kurumlarımızın daima yanlarında olduğumuzu bir kere daha vurguluyoruz. Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere asla fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir"

Altun: Türkiye siyasetini terörün dizayn etmesine asla izin vermeyeceğiz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ankara Kızılay’daki terör saldırısına ilişkin "Türkiye siyasetini terörün dizayn etmesine asla izin vermeyecek, terörle mücadelemizi her alanda sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı üzerinden Ankara’daki bombalı saldırı girişimine ilişkin yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı önündeki terör saldırısında hafif yaralanan emniyet görevlilerine, bakanlığa ve Ankara halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

İki teröristin etkisiz hale getirildiği terör saldırısı girişiminin ardından gerekli tahkikat ve çalışmaların ilgili kurumlar tarafından titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

Yavaş: Hepimize geçmiş olsun

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da patlamaya ilişkin "Hain teröristler tarafından Kızılay’da düzenlenen patlama sırasında yaralanan emniyet memurlarımıza acil şifalar dilerim. Başta İçişleri Bakanlığımız ve Sn. @AliYerlikaya olmak üzere hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik: Terörle mücadelemiz devam edecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, patlayamaya ilişkin "Terörü lanetliyoruz. Terör ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Ankara Kızılay’da bombalı saldırı girişiminde bulunan hain teröristler emniyet güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Alçak terör saldırısını engellerken yaralanan kahraman polislerimize şifa diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)