Ankara'da müşahede altındakiler taburcu olabilir!

İran'dan getirilen ve Covid-19 (yeni tip koronavirüs) şüphesiyle müşahede altında tutulanların son testleri yarın yapılacak. Testler yine negatif çıkarsa taburcu olacaklar.

GÜNDEM 08.03.2020, 15:06
Ankara'da müşahede altındakiler taburcu olabilir!

İlk kez 12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde görülen ve tüm dünyaya yayılan Covid-19'un İran'da da görülmesi üzerine çok sayıda ülke burada bulunan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Türkiye'nin de sınır kapatma, uçak trafiğini durdurma gibi bir dizi önlemler aldığı İran'dan 132 yolcuyu Ankara'ya getirmesinin ardından tüm yolcuları 10 mürettebat ile birlikte Zekai Tahir Burak Hastanesi ve Bilkent'teki Tıbbi Gözlem Kliniği'ne almıştı.

İran'dan uçakla Türkiye'ye getirilen ve Covid-19 (yeni tip koronavirüs) şüphesiyle 25 Şubat'ta tedbiren 14 gün gözletim altına alınanların taburcu edilmeleri, yarın yapılacak testten çıkacak sonuca bağlı olacak.

Zekai Tahir Burak Hastanesi ve Tıbbi Gözlem Kliniği'nde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) açısından müşahede altında tutulan vatandaşlara, 90 dakikada sonuç alınabilen yerli tanı kitinin kullanıldığı son test uygulanacak.

Düzenli testlerle sağlık kontrolleri yapılan 132'si yolcu ve 10'u mürettebat olmak üzere 142 vatandaş, test sonucunun negatif çıkması durumunda 14 günlük gözetim süresinin tamamlanmasıyla taburcu edilecek.

Çok sayıda yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakasının görüldüğü İran'dan Türk Hava Yolları'na (THY) ait TK879 sefer sayılı Tahran uçağıyla Ankara'ya gelen 132 yolcu ve 10 kişilik mürettebat, 25 Şubat'ta Zekai Tahir Burak Hastanesi ve Bilkent'teki Tıbbi Gözlem Kliniği'nde tedbiren müşahede altına alınmıştı.

Bu kişilerden Kum ve Meşhed öyküsü olmayanların bir kısmı 2 Mart Pazartesi günü taburcu edilmişti.

Yorumlar (0)