Anadolu Otoyolu Bolu kesiminde LPG tankeri devrildi

Anadolu Otoyolu'nun Gerede mevkilisi üzerinde LPG yüklü tankerin devrilmesi sonrasında otoyol, çift yönlü ulaşıma kapatıldı.

GÜNDEM 08.06.2022, 16:57 09.06.2022, 08:50
Anadolu Otoyolu Bolu kesiminde LPG tankeri devrildi

LPG yüklü belirtilen tankerin devrilmesi sonucu Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminin çift yön trafik akışı kapatıldı. Otoyolun Ankara istikametinde seyir halinde olan LPG yüklü tanker, Ulusu mevkiinde kontrolden çıktı. Kontrol sağlanamayan tanker devrildi.

Ekipler kaza sonrasında seferber oldu

Yaşanan kazanın ihbar edilmesi sonrasında olay yerine sağlık, jandarma, Afet ve Acil Durum (AFAD) ve jandarma ekipleri gönderildi.

Tankerin LPG yüklü olmasından dolayı olası bir patlama ihtimaline karşı bölgede güvenlik önlemi alındı. Güvenlik çemberinin 1 kilometre kadar genişletildiği olayda şu ana kadar herhangi bir sorun yaşanmadığı bildirildi.

İtfaiye ekipleri soğutma çalışması başlattı

Tankerin idaresinde bulunan kişinin hafif yaralandığı belirlenirken, otoyolun İstanbul ve Ankara istikametinde trafik akışı kapatıldı. Bölgede ulaşım için araçlar, D-750 kara yoluna yönlendiriliyor.

Devrilen tankerin olay yerinden kaldırılması adına çalışmalar başlatılırken, itfaiye ekipleri de önlem amaçlı soğutma çalışmalarına devam ediyor. Bolu Valisi Erkan Kılıç da olay yerine ulaşarak incelemelerde bulundu.

Yorumlar (0)