Allah cezalarını vermiş!

Reyhanlı'daki patlama ile ilgili korkunç detay: Bomba yüklü otomobilde yanan 3 Suriyelinin hedefi cuma namazındaki vatandaşlar...

GÜNDEM 06.07.2019, 09:27
Allah cezalarını vermiş!

Reyhanlı'daki patlama ile ilgili korkunç detay ortaya çıktı. Bomba yüklü otomobilde yanan 3 Suriyelinin hedefinin cuma namazındaki vatandaşlar olduğu ortaya çıktı.

Reyhanlı'da patlayan bomba yüklü otomobilin içinde feci şekilde ölen 3 Suriyelinin hedefinin cuma namazındaki vatandaşlar olduğu ortaya çıktı. Bombanın erken patlamasıyla facianın eşiğinden dönülürken, araçtaki 3 Suriyeli hedeflerine ulaşamadan feci şekilde can verdiler.

Hatay Reyhanlı'da dün kaymakamlık binasına 700 metre uzaklıkta seyir halindeki otomobilde saat 13.00 sıralarında şiddetli patlama meydana geldi. Olaydan hemen sonra polisler çevre güvenliği alırken, itfaiye ekipleri araçtaki yangını söndürdü. Otomobilin içindeki 3 Suriyeli ise yanarak ve parçalanarak öldü.

Bombacı saldırganlarla ilgisi bulunmayan bir kişi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Patlamada otomobilin motorunun ise 60 metre uzaklığa fırlaması bombanın etkisini ortaya koydu.

Hedef cuma namazı

Ölen Suriyelilerin hedefinin, patlamanın meydana geldiği yerin 50 metre uzağındaki Fatih Sultan Mehmet Camii'nde cuma namazından çıkan vatandaşlar olduğu belirtildi.

İkinci şüpheli aracı arıyorlar

Patlamanın namaz kılınırken, Fatih Sultan Mehmet Camisine uzak bir noktada meydana gelmesiyle facianın eşinden dönülmüş oldu.

Patlamaya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Otomobil içinde ölenlerin üçü de geçici koruma kapsamında geçici kimliğiyle beraber Türkiye'de yaşayan Suriyeliler. Otomobil seyir halindeyken patladı. Yani ya içerisindeki EYP'nin zaman ayarı ya da başka bir dış etkenle iç etkenden kaynaklanmıştır." diyerek, bombanın saldırganların iradesi dışında yanlışlıkla patladığını vurguladı.

Suriyelilere ait otomobilde geçici Türk plakası takılı olduğu görüldü.

Olayla bağlantılı ve bombalı olduğu düşünülen Suriye plakalı ikinci bir otomobil ise hâlen aranıyor.

Hatay süreci 5 Temmuz 1938'de başladı

5 Temmuz 1938 günü, Fransızlar'ın Hatay'da hak iddia etmeleri üzerine 5 bin Türk askeri Hatay'a girmişti. Böylece Hatay'ın, Türkiye'ye katılma süreci de başlamış oldu. Bombanın, Türk askerinin Hatay'a girişinin yıl dönümünde patlaması tesadüf olarak değerlendirilmiyor.

53 kişi hayatını kaybetmişti

11 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı'da 2 bombalı aracın patlatılmasıyla meydana gelen terör saldırısında 5'i çocuk 53 kişi yaşamını yitirmiş ve 155 kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar (0)