Alkollü olmadığını iddia eti, kan testinde 189 promil çıktı!

Aksaray’da trafik kontrolüne takılan bir sürücü, alkollü olmadığını idda etti. Alkol metreye üflemeyi istemeyen sürücünün, hastanedeki kan testinde 189 promil derecesinde alkollü olduğu belirlendi.

GÜNDEM 23.02.2021, 11:52 24.02.2021, 09:19
Alkollü olmadığını iddia eti, kan testinde 189 promil çıktı!

“Alkollü değilim” diye ısrar etti, alkol metreyi üflemeyi reddedince kan testine gitti. Test sonucu 189 promil alkollü çıkınca, cezadan kaçamadı. Aksaray’da bir sürücü, alkol denetimi yapan trafik ekiplerince durduruldu. Polisler tarafından alkollü olduğu düşünülen sürücüden, alkol metreye üflemesi istendi. Bu isteği alkollü olmadığını söyleyerek reddeden sürücü, kan testine gönderildi.

Polis ekiplerine zorluk çıkarttı

Pandemi nedeniyle denetime çıkan Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, şüphelendikleri siyah bir cipi durdurdu. Sürücü ile konuşan polis ekipleri, sürücünün alkollü olduğundan şüphelendi. Kimliğini polislere ibraz etmeyen sürücü, alkol metreyi de üflemedi. Polislere zorluk çıkaran sürücü için polis, Asayiş Şubesi ekiplerini olayın yaşandığı yere çağırdı.

189 promil alkollü çıktı

Polis tarafından hastanede kan testi yapılması istenen sürücü, bu sırada polise de tepki göstermeye başladı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne götürülen sürücüye, kan testi yapıldı. Hastanede kimliğinde adı Kuddusi K. olarak geçen ve 27 yaşında olan şahsın, kan tesri sonucunda ise 189 promil alkollü olduğu belirlendi. Otosu çekici ile emniyet otoparkına alınan sürücüye, ayrıca kimliğini ibraz etmediği ve  alkol metreyi üflemediği için, 3 bin 836 lira da para cezası kesildi.

Yorumlar (0)