Alanya’da orman yangını vatandaşın dikkatiyle önlendi

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı olan Cikcilli Mahallesi'nde çıkmak üzere olan orman yangını vatandaşların dikkatiyle engellendi. 

GÜNDEM 01.08.2021, 16:46 02.08.2021, 13:48
Alanya’da orman yangını vatandaşın dikkatiyle önlendi

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Cikcilli Mahallesi'nde yer alan ormanlık alan kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından yakılmak istendi. 

“Biz vatan için canımızı veririz”

Terastan çıkan dumanı fark eden vatandaşlar, hemen durumu polis ekiplerine ihbar etti. Bir anne ile kızı balkondan fark ettikleri yangını söndürmek üzere bölgeye gelerek işçilere yardım etti. Anne ile kız, "Buna sebep olanlar cayır cayır yanarlar inşallah. Bu vatan için biz canımızı vermeye hazırız" ifadelerini kullandılar.  

Kısa bir süre sonra bölgeye gelen Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan arazözler, çıkan yangını su ile kısa süre içinde söndürdü, Bölgeye gelen itfaiye ekipleri de soğutma çalışması gerçekleştirdi. Gece boyunca olası bir yangın sabotajına karşı nöbet tutan gençler dumanı fark edince bölgeye akın etti. 

Operasyon başlatıldı

Yangının çıktığı bölge kısa sürede yüzlerce gençle dolup taşarken, görgü şahitlerinin bilgileri doğrultusunda polis ekipleri, şüpheli iki aracı bulmak üzere operasyon başlattı. Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, söz konusu yetkililerin görevlerinde olduğuna vurgu yaparak, "Bu bölge, ilçe merkezine 10 dakikalık uzaklıkta. Gençlerimiz de oldukça duyarlı ve sabaha kadar burada nöbet tutuyorlar. Kısa sürede yangın söndürüldü" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)