Akşener tezkere kararını açıkladı!

Libya'ya asker gönderilmesine izin veren yetki tezkeresi bugün Meclis'te oylanacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tezkereye "hayır" oyu vereceklerini söyledi.

GÜNDEM 02.01.2020, 12:31 02.01.2020, 17:33
Akşener tezkere kararını açıkladı!

Libya'ya asker gönderilmesine izin veren yetki tezkeresi bugün Meclis'te oylanacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tezkereye "hayır" oyu vereceklerini söyledi.

"Şu saatte bir kanaat oluştu"

Akşener parti içinde kurullarda tezkerenin görüşüldüğünü kaydetti. İYİ Parti lideri, "Başkanlık divanımızda toplantılar yapıyoruz. Meclis'te oy kullanabilecek arkadaşlarımızla çalışma yapılıyor. Oyluyoruz ve karar ortaya çıkıyor. Şu saatte bir kanaat oluştu. Önce başkanlık divanımız saat 14.00'te oylanacak tezkerenin Türkiye için tehdit oluşturacağını, Mehmetçiğimizin şehit olabileceğini, 2 bin kilometreye asker göndermenin sakıncalı olduğunu kanaat etti." ifadelerini kullandı.

"Tezkereye hayır oyu vermeye karar verdik"

Meclis'te oylanacak tezkereye hayır oyu vereceklerini belirten Meral Akşener, "2 bin kilometre uzakta bir iç savaş yaşanan ülkede Türkiye iki gücün arabuluculuk yapması doğrudur ve muharip asker göndermesi ve taraf olmasını doğru bulmadık. Milletvekillerimizle aynı prosedürü işlettik ve İYİ Parti olarak tezkereye hayır oyu vermeye karar verdik." diye konuştu.

Akşener, "Dışişlerinin Osmanlı’dan beri oluşturduğu hafızayı ‘Monşer’ filan diyerek ortana kaldırdılar. Kendi kafalarına göre hatta ‘Bipolar’ diyebileceğimiz duygusal yaklaşımlarla akşamdan sabaha karar veriyorlar" açıklamasını yaptı.

"Arkadaşlarımız tek tek sayın Çavuşoğlu'na sordu"

İYİ Parti lideri, "Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyaretinde kendisine şahsen hem ben hem de Ümit Özdağ, Musa Dervişoğlu, Ahmet Erozan'ın katıldıüğı bir toplantı yaptık. Bu arkadaşlarımız tek tek soru sordular. Önemli bir soru vardı çerçevesi nedir;? 'Bu ucu açık bir tezkere midir?' Sayın Bakan'ın verdiği cevap 'evet' oldu. 'Buna yönelik tedbir alınmışmıdır' ikinci, soruydu. Erdoğan'ın canı istediği gibi davranış tavır ve içine girebileceği yetkilerin kendisine verildiği bir tezkere olarak değerlendirdik. Allah bu milleti korusun." dedi.

Yorumlar (0)