Akşener'den Erdoğan’a ‘Ben yoktum’ cevabı: Hayalet Casper gibi o dönem orada değilmiş

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ekonomi üzerinden sert eleştirilerde bulundu. Asgari ücret ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akşener, “Yüksek enflasyon sebebiyle, yeni asgari ücret 4 ay içinde eriyecek. Bu nedenle, asgari ücretin 3 ayda bir güncellenmesini öneriyoruz.” açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 22.12.2021, 10:56 22.12.2021, 11:33
Akşener'den Erdoğan’a ‘Ben yoktum’ cevabı: Hayalet Casper gibi o dönem orada değilmiş

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Meclis’te partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapıyor.

“İktidarın gözü kulağı muhalefettir”

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Maraş katliamının yıldönümü bu hafta… Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza buradan, bir defa daha Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Rabbim, böyle acılardan milletimizi korusun. Memleketimizde nefreti ve kavgayı körükleyenlere, fırsat tanımasın.

Bizim siyaset anlayışımızda, iktidarın gözü kulağı muhalefettir. İktidarlar, hükümetler, milletin neler yaşadığını bilmek, görmek durumundadırlar. Fakat bunu dönem dönem ıskalayabilirler. O sırada da muhalefet devreye girer. Eksikliklerini iktidara gösterir, çözüm tavsiyelerini iletir. Bu anlayış çerçevesinde kurulduğumuzdan beri pek çok konu ile ilgili çok sayıda tavsiye bildirdik. Bunlar, birçoğunu duymazdan geldiler, kısmen de olsa bazılarını yaptılar. Son örneğini ise asgari ücret belirleme çalışmalarında gördük.”

“Asgari ücret, 3 ayda bir güncellenmeli”

“Asgari ücreti 4 bin TL yapın, vergi muafiyetini devlet eliyle sağlayın dedik. 4250 TL oldu, devlet vergiyi üstlendi. İYİ Parti'nin siyaseti sayesinde milletimiz, burada kazanan oldu. Demek ki; muhalefete kulak verildiği zaman iyi şeyler oluyor, kıyamet kopmuyormuş. Ancak, milletimizin ne kadar süre bu kazancını devam ettireceğine ilişkin endişe duyuyoruz. Bu arkadaşlar şu an farkında değiller fakat kendi elleriyle sebep oldukları yüksek enflasyon yüzünden, yeni asgari ücret 4 ay içinde eriyecek. Bu nedenle biz, asgari ücrete 3 ayda bir güncelleme yapılmasını ve enflasyona karşı  çalışanımızın emeğinin korunmasını tavsiye ediyoruz. Bu millete gerçekten nefes aldırmak istiyorsanız enflasyonu düşürerek işe başlayın.”

Erdoğan'ın 'ben yoktum' sözleri

“2 gün önce çıktı bir şeyler söyledi. 'Başbakanlığım sürecinde döviz rezervini 135 milyar dolara yükselttik fakat ardından bir düşüş yaşandı. O esnada yoktum, ben Cumhurbaşkanıydım' dedi. O dönem sevimli hayalet Casper gibi orada değilmiş. Biz o günleri geçtik, sen belli ki şimdi de burada değilsin. Sayın Erdoğan'ı, girmiş olduğu bu tuhaf psikolojiden acilen çıkıp, başbakanlığı döneminden itibaren belli ki başında olmadığı görevinin başına yeniden dönmeye ve daha fazla milletimizi mağdur etmemeye çağırıyorum.”


“Ekonomi yangın yeri, Erdoğan Afrikalı gençlerin derdine düşmüş”

“Biz bu kutlu çatı altında milletimizin problemlerini aktarırken, memleketin her yerinde milletimizin sıkıntılarını dinlerken, ne yazık ki sayın Erdoğan, Afrikalı gençlerin derdine düşmüş. Geçtiğimiz günlerde Afrikalı gençlerle bir buluşma gerçekleştirmiş. Mozambikli bir gencin sözleri onu çok etkilemiş. O kız, 'Daha adil bir dünya’ demiş. Bu hiç reklam kokmayan tavırdan da Erdoğan çok etkilenmiş. Yazık, kıyamam. Ekonomi, memleket yangın yeri, Erdoğan Mozambikli, Afrikalı gençlerin derdine düşmüş. Yönetime bakar mısınız? Memleketin problemlerine karşı şu umursamaz tavrı görüyor musunuz?

'2023 hedefleri kayboldu, 1973 çözümleri geldi'

“Son olarak büyük ekonomistimiz, akıl dolu bir hamle yaparak dolara çevrilebilir mevduatı 50 senenin ardından hayatımıza yeniden soktu. Büyük Türkiye, 2023 hedefleri kayboldu, 1973 çözümleri onun yerine geldi. ‘Nas’ dedi, pazartesi günü yepyeni bir faiz türünü hayatımıza sokuverdi. Şimdi milletin hazinesinden, ‘Kur farkını ödemesi’ ile hem döviz hem de faiz lobisini besleyeceksin. Türk ekonomisi deneme tahtası mı? Kobay mı? Bu tarz bir iş bilmezlik olur mu? Sana yazıklar olsun. Mart ayından itibaren yaptığın saçmalıkları yapmasaydın, bugün nasıl bir Türkiye olurdu? Enflasyon yüzde 16-17, dolar 7 TL 50 kuruş, politika faizi ise yüzde 15 civarında olurdu. Dış borçlarımız bugünkü gibi katlanmamış olurdu. Merkez Bankası artık yüzde 14'le bankalara borç veriyor. Bankalarda yüzde 24'le aynı parayı hazineye gelir satıyor. Gerçekten zeka fışkıran politikalar, sizi yürekten kutluyorum. İktidardakilere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Saray medyasında 2 gündür davul zurna eşliğinde yapılan kutlamayı biliyorsunuz. Kur madem düştü, artık uçuyoruz hemen elektrik ve doğalgaz fiyatlarını düşürün.”

'Tek kurtuluş sandık”

“İki hafta içinde 6 şehir gezdik. Gittiğimiz meydanlar, adeta çaresizlerin bir sesi oldu. Sayın Erdoğan, milletimizi demeçleriyle batırmayı sürdürdüğü dönemde açtığı yaraları sarmak için milletimizle görüştük, buluştuk. Duyduğum problemler karşısında kalbime ağrı giriyor. Hükümet, 6 yaşındaki bir çocuğa dahi borç yüklüyor. Sizin için her şey iyi olabilir fakat çiftçiler, esnaflar çok yorgun. Kadınlar, emekliler, gençler, öğrenciler çok yorgun. Çocuklar bile senin yüzünden artık yorgun. Artık insanlarımızın sabretme gücü kalmadı. Milletin yakasından düşün artık. Utanmadan, 'Ekonomik Kurtuluş Savaşı’nı başarılı bir biçimde sürdürüyoruz' diye konuşuyorsun. Yazıktır, günahtır. Ortada tek bir savaş var; senin cahil inadına karşı milletçe verdiğimiz savaş. Tek kurtuluş sandıkla birlikte gelecek olan kurtuluşumuz.” 

“Faiz ve kur problemini, 1 yıl içinde çözeceğiz”

“Türkiye'nin faiz ve kur sorununu, iktidara geldiğimiz zaman en geç bir yıl içerisinde çözeriz. Asıl beni endişelendiren sorun, günden güne kronikleşen derin fırsat eşitsizliği ve yoksulluk. Kalıcı hasar bırakmadan bu problemi çözmemiz gerek. İşte bu sebeple; yaz döneminden beri Kalkınma Politikalar Başkanlığımız, Türkiye'deki derin yoksulluk problemi üzerine çalışıyor. Bu çalışmaların birincisi Rüzgar Gülü projemizdi. İkinci projemizi ise bugün, ‘İYİ Yaşam Geliri Projesi’ başlığıyla sunacağız.”

Yorumlar (0)