"Akdeniz'de Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin olmadığı hiçbir girişim başarılı olamayacak!"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Doğu Akdeniz Gaz Kuruluşu'nun uluslararası bir kuruluşa dönüştürülmesi için Kahire'de yapılan toplantı için "gerçeklikten uzak bir oluşum" dedi ve "Doğu Akdeniz'de içinde Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin olmayacağı hiçbir girişim de başarılı olamayacaktır" diye konuştu.

GÜNDEM 16.01.2020, 23:42 17.01.2020, 00:18
"Akdeniz'de Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin olmadığı hiçbir girişim başarılı olamayacak!"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hamı Aksoy, Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılan, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) davet edilmediği ve Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nun uluslararası bir kuruluşa dönüştürülmesinin konuşulduğu forum hakkında konuştu.

Aksoy, forum için "Bu forum, Türkiye'yi Doğu Akdeniz'deki enerji denkleminin dışında bırakma hayalleri kuran bazı ülkelerin siyasi saiklerle kurdukları, gerçeklikten uzak bir oluşumdur. Bu forumun amacı gerçekten iş birliği olsaydı, kuşkusuz Türkiye ve Kıbrıs Türkleri de foruma davet edilirlerdi" ifadelerini kullandı.

"Doğu Akdeniz'de hem kendimizin hem de KKTC'nin meşru hak ve çıkarlarını kararlılıkla korumaya devam edeceğiz"

Hami Aksoy, Türkiye ve KKTC'nin olmadığı oluşumların bölgede barış ve işbirliğine herhangi bir katkısı olmayacağını ise "Doğu Akdeniz'de içinde Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin olmayacağı hiçbir girişim de başarılı olamayacaktır. Dolayısıyla bu girişim, diyalog ve iş birliği çağrılarımızı yanıtsız bırakan ülkelerin hala boş hayaller peşinden koştuklarının yeni bir kanıtını teşkil etmektedir. Ayrıca Türkiye'nin izlediği politikaların haklılığını da ortaya koymaktadır. Doğu Akdeniz'de hem kendimizin hem de KKTC'nin meşru hak ve çıkarlarını kararlılıkla korumaya devam edeceğiz" ifadeleriyle dile getirdi.

Yorumlar (0)