Akar: TSK, Azerbaycan için hazır!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Azerbaycan için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade etti. 

GÜNDEM 16.07.2020, 15:51
Akar: TSK, Azerbaycan için hazır!

Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan gerilim sonucu 11 Azerbaycan askeri şehit olmuştu. Öte yandan, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 100 Ermeni askerinin öldürüldüğünü duyurmuştu. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, son günlerde Ermenistan ile gerilen Azerbaycan'a destek mesajı verdi. 

Bakan Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Yardımcısı olan Ramiz Tahirov ile bir araya geldi. 

Akar, Azerbaycanlı kardeşlerimize yönelik herhangi bir saldırıya karşı onlarla beraber olunacağı ifade etti. Azerbaycanlı kardeşlerimizle bir ve beraber olduğumuza dikkat çeken Akar, acılarını yüreğimizde hissettiğimizi söyledi. 

"Türk Silahlı Kuvvetleri gerekeni yapar"

Türkiye Cumhuriyeti olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olarak ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını kaydeden Akar, bundan kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini belirtti.

Akar, Ermenistan tarafından düzenlenen saldırılardan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev'in görüşmede bulunduğunu söyledi. Kendisinin de Azerbaycanlı mevkidaşı Zakir Hasanov ile konuşarak yaşananları yakından izlediğini kaydeden Akar, söz konusu saldırıları sert bir şekilde kınamayı ihmal etmedi. 

"Onların acısı bizim acımız"

Azerbaycan'ın Tovuz mevkiine yönelik 12 Temmuz günü Ermenistan tarafından gerçekleştirilen hain saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Akar, Azerbaycan Türkü'nün acısının bizim acımız olduğunu, orada yaşanan herhangi bir sıkıntının Türkiye'de de hissedildiğini kaydetti. 

"Kanları yerde kalmayacak"

Akar, şehit olan Azerbaycan askerlerine Allah'tan rahmet dileyerek, kanlarının yerde kalmayacağından emin olduğunu söyledi.

Yukarı Karabağ'ın işgalinin herhangi bir hukuki dayanak olmadan kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Akar, bunu her zaman söylemeye devam edeceklerini belirtti. 

"Dilimiz, dinimiz bir"

Akar, Azerbaycanlı kardeşlerimizin mücadelesinde onlarla beraber olacağımızı vurgulayarak, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye'de asker ya da sivil herkesin böyle düşündüğünü ifade etti.

"İki devlet bir millet" vurgusu yapan Akar, dinimizi, tarihimizin, dilimizin ve anlayışımızın aynı olduğunu, hüzünde de sevinçte de beraber olduğumuzu aktardı.

"Bedelini ödeyecekler"

Akar, bu saldırının gerçekten Ermenistan'ın çapını aşan bir girişim olduğunu belirterek, Ermenilerin bu kumpasta boğulacaklarını ve yaptıklarının bedelini kesinlikle ödeyeceklerini ekledi. 

Yorumlar (0)