AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye'nin darbe gündemi yok!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur fakat belli bir siyasi odağın iflah olmaz bir darbecilik gündemi vardır." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 12.05.2020, 17:30 12.05.2020, 17:43
AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye'nin darbe gündemi yok!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. 

AK Parti Sözcüsü Çelik, "darbe iması" tartışmalarına ilişkin,  Konuyu Türkiye'nin gündemi yapmak istiyorlar. Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur fakat belli bir siyasi odağın iflah olmaz bir darbecilik gündemi vardır." ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Bugün Dünya Hemşireler Günü. Bütün sağlık çalışanlarımıza ve hemşirelerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Büyük fedakarlık gösteriyorlar."

"Belli bir siyasi odağın iflah olmaz bir darbecilik gündemi var"

"Bugünlerde bile milletimizin temel değerlerine saldırmaktan kaçınmayanlara karşı tabii ki susamazdık. Demokrasiyi ve milli namusu hatırlattık. Tartışmayı biz başlatmadık, biz cevap verdik. Konuyu Türkiye'nin gündemi yapmak istiyorlar. Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur fakat belli bir siyasi odağın iflah olmaz bir darbecilik gündemi vardır. İşi TSK'ya iftira atmaya kadar getirdiler. 'Görevden alın' deyip kaos siyaseti yapıyorlar.

"Türk unsurlarına yönelik bir saldırı, Hafter'i meşru hedef yapar"

"Hafter savaş suçu işlemektedir bize göre. Libya'da Türkiye Elçiliği'nin yanına roket düştü, kabul edilemez. Herhangi bir şekilde oradaki misyonlarımız hedef alınırsa Hafter güçlerini bundan sonra meşru hedef kabul edeceğimizi açıkça söylüyoruz. Herkes yapıp ettiklerine dikkat etsin."

"Kurallara uymazsak yeni sıkıntılar yaşarız"

"Rehavet asla olmamalı, tedbirler sürmeli. Virüs tehdidi geçmiş değil, kurallara uyalım. Kurallara uymazsak yeni sıkıntılar yaşarız. Salgın sonrası dünyanın durumunu çalışıyoruz."

Yorumlar (0)