Ağır hasarlı bina kendiliğinden çöktü

Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde ağır hasar alan üç katlı bina kendiliğinden yıkıldı.

GÜNDEM 26.03.2023, 00:23 27.03.2023, 09:27
Ağır hasarlı bina kendiliğinden çöktü

Elbistan ve Pazarcık merkezli 7,6 ve 7,7 şiddetindeki depremlerden etkilenen kentte, Zey Caddesi 2325 Sokak üzerindeki Hacı Şerif Camii yakınındaki üç katlı bina kendiliğinden çöktü.

Bölgeye, güvenlik, itfaiye, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Depremlerde ağır hasar alan binanın yıkıntısında birinin olması olasılığına karşı ekipler tarafından arama kurtarma faaliyeti başlatıldı.



"Ağır hasarlı yapılardan uzak durun"

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, basın mensuplarına, ihbarda bulunulması üzerine ekiplerin çabuk bir şekilde olay mahalline intikal ettiğini dile getirdi.

Can kaybı bilgisinin gelmediğini kaydeden Kılınç, "Artçı sarsıntılar sürüyor. Bu sebeple ağır hasarlı yapılardan uzak durmak lazım. Kentte yıkıntı kaldırma faaliyetlerinde yüzde 60 seviyesine geldik." diye konuştu. 



"Canlı olmadığını biliyoruz"

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise yerle bir olan üç katlı binanın ağır hasarlı olduğunu ve daha evvel tahliyesinin gerçekleştirildiğini söyledi. 

Mevzubahis binanın etrafında gerekli tedbirlerin alınmış olduğunun da altını çizen Aydın, "Neyse ki çöken yapıda canlı olmadığını biliyoruz." dedi.

Aydın, acilen yıkılması gereken yapıların yıkıldığını ve gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Arama kurtarma faaliyeti yapan ekipler, yıkıntıda hiç kimsenin olmadığının tespit edilmesi üzerine bölgeden ayrıldı.

Yorumlar (0)