Adliyelerde HES kodu dönemi başladı!

İstinaf mahkemeleri ve adliyelere artık Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile giriş yapılabilecek .

GÜNDEM 03.12.2020, 11:17 03.12.2020, 18:24
Adliyelerde HES kodu dönemi başladı!

Adalet Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yeni bir karar aldı. Alınan karara göre; İstinaf mahkemeleri ve adliyelere artık Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile giriş yapılabilecek. Söz konusu uygulama, 3 Aralık Perşembe yani bugün itibarıyla hayata geçirildi. 

İstinaf mahkemeleri ve adliyelere girişlerde artık Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulanacak. Öte yandan, istinaf mahkemeleri ve adliyelerde bu uygulama için ilave personel istihdam edilecek. Hayat Eve Sığar (HES) koduna sahip olmayan kişilere bu görevliler yardım edecek. 

Adalet Bakanlığı hangi önlemleri almıştı?

Adalet Bakanlığı, adliyelere maske takmayan kişilerin alınmayacağını duyurmuştu. Bakanlık, herhangi bir işi olduğunu kanıtlayamayan vatandaşların adliyelere girişine müsaade edilmeyeceğini ifade etmişti. Adliye girişlerinde vatandaşların ateşlerinin ölçüleceğini belirten bakanlık, ateşi 38 derecenin üstünde çıkanların içeriye girişlerine izin verilmeyeceğini ve bu kişilerin sağlık kurumlarına gönderileceğini aktarmıştı. 

Bakanlık, adliyelere aynı vakitlerde 10 metrekareye bir kişi düşecek biçimde giriş izni sağlanması, ön büro ve güvenlik çalışanlarının koruyucu gözlük ve maske takması, ayrıca tüm avukatlar, hâkimler ve savcıların maske takması gerektiğini bildirmişti.

Ön büroların mümkünse dış alanlarda bulunması gerektiğini kaydeden bakanlık, mahkemeler, icra daireleri, savcılık kalemleri ve ön büroların cam gibi bölmelerle kapatılarak korunması ve buraların sık sık dezenfekte edilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)