Bilim insanları duyurdu: Yaşlanma karşıtı geni bulduk!

Biyolojik yaşlanmada büyük bir rolü olan genin belirlendiğini tespit eden bilim insanları, uzun vadede keşifle yaşa bağlı olan hastalıkların tedavi edilmesinin kolaylaşacağını ifade ediyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.12.2020, 11:14 04.12.2020, 02:23
Bilim insanları duyurdu: Yaşlanma karşıtı geni bulduk!

Senelerdir sağlık alanındaki çeşitli hastalıkları tedavi etmek amacıyla yaptığı çalışmalara devam eden bilim insanlarınca yaşlanma karşıtı bir anahtar gen keşfedildi.

Bilim insanlarınca yapılan bu keşifin ardından yaşa bağlı olan hastalıkların daha da kolay bir şekilde tedavi edilebileceği ifade ediliyor.

Bu keşif, biyolojik yaşlanmanın kimi biçimlerinin yavaşlatılması ve hatta tersine de çevrilmesini sağlayabilir.

Yaşlanmayla ilgili faaliyetlerin azaldığı görüldü

Wisconsin-Madison Üniversitesi tarafından araştırmacılarla imzalanan araştırmada, "Yaşlanmaya ilişkin faaliyetlerin çok büyük oranda azaldığını tespit ettik. Elde ettiğimiz bu sonuç da hücre yaşlanmasının tersine döndüğünü gösteriyor." şeklinde konuştu.

Araştırmacılar, yapılan bu keşifle hücre yaşlanmasının tersine dönebildiğini ilk etapta gördüklerini fakat konuya ilişkin çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ediyor.

Bu sebeple bilim insanlarınca, yapılan bu araştırmanın ileri seviyelere taşınıp yaşa bağlı olan hastalıkların daha da kolay tedavi edilmesi amaçlı çalışmaların süreceği kaydedildi.

Yorumlar (0)