Adana'da polis katili yakalandı!

Adana'da yaklaşık 3 yıl önce terör örgütü PKK yandaşları tarafından düzenlenen izinsiz gösteriye müdahalede bulunan polisin katillerinden biri daha yakalandı.

GÜNDEM 04.07.2019, 09:44
Adana'da polis katili yakalandı!

Adana'da yaklaşık 3 yıl önce terör örgütü PKK yandaşları tarafından düzenlenen izinsiz gösteriye müdahale eden polisin şehit edilmesiyle ilgili aranan firari hükümlülerden biri daha özel ekip tarafından yakalandı.

Duruşma, 4 ay önce Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görüldü. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, 14 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan firari Osman Işıklı'nın (31) yakalanmasıyla ilgili özel ekip oluşturdu.

Ekip, yaptığı çalışmayla firari hükümlünün merkez Yüreğir ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde olduğunu belirledi. 

Bölgeyi çembere alan ekip, gerçekleştirdiği operasyonla Işıklı'yı sokakta yakaladı.

Emniyete götürülen Işıklı, sevk edildiği adliyedeki işlemlerinin tamamlanmasından sonra cezaevine gönderildi.

Işıklı'nın olay günü pompalı tüfekle yakalandığı, kriminal incelemede bölgede bulunan boş tüfek kartuşunun aynı silahtan ateşlendiği ortaya çıkarıldı.

Ne olmuştu?

Adana'da 6 Kasım 2016'da terör örgütü PKK yandaşları, izinsiz bir gösteri düzenlemiş, polis Mustafa Yeli vurularak şehit edilmişti. Olaydan sonra 30 sanık hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıldan 100 yıla kadar hapis cezasıyla dava açılmıştı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde 1 Mart 2019'da görülen davada, 6'sı tutuklu, 30 sanık yargılanmıştı. Tutuklu sanıklardan Sedat Şimşek'in 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl, Zeki Binici'nin ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıl, 14 sanığın 6 ay ile 25 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılmasına, 14 sanığın da beraatine karar verilmişti.

Mahkeme, haklarında hüküm verilen ve karar duruşmasına gelmeyen sanıklar Osman Işıklı, Faruk Dursun ve Emrah Tarhan hakkında tutuklanmak üzere yakalama emri çıkarılmasına, tutuklu sanıkların da mevcut halinin devamına karar vermişti.

Firari sanıklardan Faruk Dursun, iki ay önce özel ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalanıp cezaevine gönderilmişti.

Yorumlar (0)