Adalet Bakanlığı, 500 icra müdürü ve müdür yardımcısı alacak!

Adalet Bakanlığı, 500 icra müdürü ve müdür yardımcısı alımı için yapılacak yazılı ve sözlü sınavlara ilişkin duyuruda bulundu. Peki başvurular nereden yapılacak? Adaylar için aranan başvuru şartları neler? İşte detaylar...

GÜNDEM 15.10.2022, 01:33 15.10.2022, 18:30 Hakan Öksüz
Adalet Bakanlığı, 500 icra müdürü ve müdür yardımcısı alacak!

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre 500 icra müdürü ve müdür yardımcısı alınacak. Aktarılan bilgilere göre bu alımlar için yazılı ve sözlü sınav yapılacak. ÖSYM tarafından 25 Aralık 2022 Pazar günü yapılacak yazılı sınavın, iki farklı merkezde gerçekleştirileceği kaydedildi. Sınav merkezlerinden birinin Ankara'nın Çankaya ilçesinde, diğerinin ise Yenimahalle ilçesinde olacağı belirtildi.

Başvurular nereden yapılacak?

Sınav başvurularının 10-16 Kasım tarihleri arasında alınacağı kaydedildi. Başvuruların ÖSYM başvuru merkezleri üzerinden ya da https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılacağı ifade edildi. Geç başvuru tarihinin ise 24 Kasım olduğu bildirildi.

Başvuru şartları

Peki başvuru yapacak adaylarda hangi şartlar aranacak? Bu konuyu merak eden adayların, Adalet Bakanlığı İcra Personelinin Sınav, Atama, Nakil, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 3'üncü maddesinin inceleyebileceği belirtildi.

Sınav kaç sorudan oluşacak?

Edinilen bilgilere göre sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi bölümü 35 sorudan, Alan Bilgisi Testi ise 45 sorudan meydana gelecek. Yanlış cevaplar, sınav puanını etkilemeyecek. 100 tam puan üzerinden değerlendirilen sınavda en az 70 puan almak gerekecek. Sözlü sınava 1000 aday çağrılacak. Alımlara dair detaylar, Adalet Bakanlığı internet sitesi üzerinden paylaşılacak.

Yorumlar (0)