Acı haber geldi! Bir askerimiz şehit oldu

Zeytin Dalı Harekât bölgesine sızma teşebbüsünde bulunan PKK/YPG'li teröristler hain bir saldırı düzenledi. Söz konusu saldırı sonucu bir askerimiz şehit düştü. 

GÜNDEM 03.12.2020, 14:00 03.12.2020, 18:23
Acı haber geldi! Bir askerimiz şehit oldu

Zeytin Dalı Harekât bölgesinde bir askerimiz şehit düştü. Acı haber MSB'den (Milli Savunma Bakanlığı) geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'nın Zeytin Dalı Harekât bölgesine sızma teşebbüsünde bulunduğu ifade edildi.

TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) söz konusu sızma teşebbüsünü anladığı belirtilen açıklamada, kahraman Türk askerleri ile teröristler arasında çatışma çıktığı belirtildi. 

Açıklamada, PKK/YPG'li teröristlerin sızma teşebbüsünün ardından meydana gelen çatışmada bir askerimizin şehit olduğu ifade edildi.

PKK/YPG'li teröristlerin olası saldırı ve kaçış yönlerinin hızlı bir şekilde ateş destek araçları ile ateş altına alındığı belirtilen açıklamada, 6 hain teröristin bir daha eylem yapamayacak duruma getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, bölgeye insansız hava aracı (İHA), silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve destek unsurları gönderildiği ve operasyonların sürdüğü aktarıldı.

Teröristlerin hain saldırısı sonucu yaşamını yitiren şehidimize Allah'tan rahmet dilenen açıklamada, şehidimizin ailesine, TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) ve Türk milletine de başsağlığı dilekleri iletildi.

Şehadet haberi iletildi

Uzman Çavuş Mehmet Altun'un şehadet haberi, Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Tepealtı Mahallesi'nde bulunan baba ocağına iletildi. Şehidin babası Şükrü Altun ile kısa bir süre önce evlendiği Esra Altun, şehadet haberini alınca kahroldu. 

Uzman Çavuş Mehmet Altun'un baba ocağına Türk bayrağının asıldığı görüldü. 

Cenaze töreni düzenlendi

Hatay Havalimanı'nda Uzman Çavuş Mehmet Altun için cenaze töreni törenlendi. Söz konusu törenin ardından Uzman Çavuş Mehmet Altun'un cenazesi Mardin'e uğurlandı. 

Yorumlar (0)