ABD’den PKK raporu: Çocukları zorla kaçırıyorlar

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan İnsan Kaçakçılığı Raporu’nda, PKK/YPG terör örgütü ile ilgili dikkat çekici ifadeler yer aldı. 

GÜNDEM 20.07.2022, 09:57
ABD’den PKK raporu: Çocukları zorla kaçırıyorlar

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kongre’de değerlendirilen “İnsan Kaçakçılığı Kurbanlarını Koruma Yasası” çerçevesinde İnsan Kaçakçılığı Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı. Yayımlanan raporda toplam 36 ülkeden detaylara yer verildi. Libya, Somali ve Yemen ise mevcut raporun ‘Özel Durum Kategorisi’ bölümünde yer almayı sürdürdü. 

“Çocuklar savunmasız ve çaresiz”

Dikkat çekici bir rapora imza atan ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK/YPG terör örgütünün Suriye ve Irak’ta yaşayan Kürt asıllı çocukları zorla dağa çıkararak silahlı çatışmalara soktuğunu ve uzun süre eğitim verdiğini doğruladı. Bölgede DEAŞ ve İran tarafından desteklenen Şii milislerin de aynı uygulamaya devam ettiği vurgulanan raporda, “Iraklı ve Suriyeli çocuklar, bu silahlı gruplara karşı savunmasız ve çaresiz durumda bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi. 

Zorla dağa götürdükleri çocukları çatışmalarda kullanıyorlar

Suriye ve Irak’tan zorla bir araya getirilen onlarca çocuğun kısa bir eğitimden sonra çatışmaların içine atıldığı belirtilen raporda, “Bu konudaki birçok kaynak, Suriye ve Irak’ta faaliyetlerine devam eden PKK ve YPG’nin çocukları zorla alıkoyarak kamplara götürdüğünü bildiriyor. Bazı kaynaklar, PKK’nın geçene sene Kerkük’ten gelen çocuklar da dâhil olmak üzere birçok çocuğu çatışmalarda kullandığını teyit etti” görüşüne yer verildi. 

“Henüz 18 yaşına dahi girmemiş çocukları zorla eğitim kamplarına götürüyorlar”

Raporda PKK’nın Sincar uzantısı olan YPS hakkında da ayrı bir parantez açılarak, “Sincar’da faaliyet yürüten YPS ve benzeri oluşumlar da tıpkı PKK, DEAŞ ve YPG gibi henüz 18 yaşına dahi girmemiş çocukları zorla eğitim kamplarına götürerek çatışmalara hazırlamaktadır” ifadeleri kullanıldı. 

“Kısa süre içerisinde çatışmalara gönderiliyorlar”

Yaklaşık 4 senedir insan kaçakçılığına ilişkin güncellenmiş raporlarını Kongre’ye sunan ABD Dışişleri Bakanlığı, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de ses getiren bir çalışmaya imza atmış oldu. PKK’nın topladığı çocukları Mahmur ve Kandil Dağları gibi çeşitli noktalarda eğittiği belirtilen açıklamada, “Ülkenin birçok noktasından zorla toplanan çocuklar genellikle Kandil Dağları ve Mahmur gibi çeşitli eğitim kamplarına gönderiliyor. Kısa süre içerisinde de çatışmalara gönderiliyorlar” denildi. 

“Mülteci kamplarındaki birçok çocuk, YPJ ve YPG tarafından koordineli bir şekilde toplandı”

Yayımlanan raporda, PKK/YPG terör örgütünün henüz 12 yaşına dahi girmemiş birçok çocuğu eğitim kamplarına kaçırdığı belirtildi. Raporda, “Son 5 seneye bakıldığında, özellikle mülteci kamplarındaki birçok çocuk YPJ ve YPG tarafından koordineli bir şekilde toplandı. Özellikle Suriye’nin kuzeydoğusunda yer alan mülteci kampındaki çok sayıda çocuk zorla dağa çıkarıldı. İran destekli Şii grupların da buna benzer faaliyetleri sürüyor. Afganistan ve Irak’tan toplanan çocuklar, Suriye’deki çatışma noktalarına sürükleniyor” ifadelerine yer verildi. 

Yorumlar (1)
Vahap 2 yıl önce
Amarikanin bu tatlı sözlerine asla inanman islam ülkelerini yonetenleriiyumuşatmak için yalan söyler bu sözü söyleyip arkadan PYD/YPG /PKK katil terör orgutlerine en ağır silah ve maddi yardımı yapıp ülkemize saldırıp binlerce kahramanlarımızı şehit ettiriyor onbinlerce yuva yiktiriyor
Onun için bu it ülkeye güvenilmez
Rahmetli inonun bir sözü
SÖZÜNÜ BUTUN MAZLUM ULKELERİN LİDERLERİ VECİZE SOZU DEVAMLİ AKİLLARİNDA TUTMALİLAR
BUYUK DEVLETLERLE OLMAK AYİYLA AYNİ YATAGA GİRMEKTİR
BU VECİZE SOZU UNUTMAYAN MAZLUM MİLLETLERİN LİDERLERİ HALKİNİ BU KOPEYE KARSİ KORUMUS OLURlar