ABD tehdidin dozunu artırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 ile ilgili sözleri sonrası ABD'den Türkiye'ye S-400 F-35 tehdidi geldi.

GÜNDEM 25.06.2019, 13:55
ABD tehdidin dozunu artırdı

Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Daimi NATO Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, "Bütün göstergeler Rusya'nın Türkiye'ye S-400 teslimatı yapacağını gösteriyor. Eğer S-400 sistemi teslim edilirse, sonuçlar Türkiye'nin F-35 savaş uçakları ile ilişkisinin sonlandırmasını da içerecek." tehdidinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) grup toplantısında "S-400 savunma sistemini inşallah önümüzdeki ay teslim alacağız" açıklamasının ardından Amerika Birleşik Devletlerinden tehdit dolu bir mesaj geldi.

S-400 füze savunma sisteminin Türkiye tarafından satın alınması ile ilgili açıklamalarda bulunan Amerika'nın Daimi NATO Temsilcisi Kay Bailey Hutchison tehditlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bütün göstergeler Rusya'nın Türkiye'ye S-400 teslimatı yapacağını gösteriyor. Eğer S-400 sistemi teslim edilirse, sonuçlar Türkiye'nin F-35 savaş uçakları ile ilişkisinin sonlandırmasını da içerecek. Rus sistemlerinin NATO içinde bulunması sonucu F-35'lerin etkilenmesine veya istikrarsızlaştırılmasına müsaade edilmeyecektir. Ayrıca Türkiye'nin F-35 uçaklarının parçalarını üretmesine de izin verilmeyecek."

Yorumlar (0)