ABD-PKK/YPG iş birliği bir kez daha tescillendi: ABD'den teröristlere askeri eğitim

ABD Özel Kuvvetleri’nin, yüzlerce PKK/YPG’li teröriste Suriye'nin kuzeydoğusunda yeni silahlı eğitime başladığı aktarıldı.

GÜNDEM 03.12.2021, 15:25
ABD-PKK/YPG iş birliği bir kez daha tescillendi: ABD'den teröristlere askeri eğitim

ABD Özel Kuvvetleri, Haseke kentinde yüzlerce PKK/YPG’li teröriste daha askeri eğitim başlattı.

ABD, terör örgütlerine destek vermeye devam ediyor

Suriye'de PKK/YPG terör örgütünün işgali altında bulunan bölgelerde varlık göstermeye devam eden ABD güçleri, söz konusu terör örgütlerine askeri eğitim vermeyi sürdürüyor.

Yerel kaynaklardan gelen bilgilerde, Fırat'ın doğusunda  28 Kasım'da ABD Özel Kuvvetleri, PKK/YPG mensuplarına silahlı eğitim vermek üzere 70 askerini Irak üzerinden Haseke'ye gönderdi.

Örgüt işgali altında bulunan Haseke'de, ABD'nin hava üssünün bulunduğu Rümeylan beldesine sevk edilen ABD askerleri, 1 Aralık'ta yüzlerce PKK/YPG’li teröriste burada askeri eğitim vermeye başlattı.

Bir aylık olarak planlanan eğitimde terör örgütü üyelerine, ağır, orta ve hafif silahların kullanımı, köylere sızma ve baskın yöntemleriyle ilgili uygulamalı etkinlikler anlatılacak.

Eğitimden sonra terör örgütü mensuplarının bir bölümünün Deyrizor'daki Ömer Petrol Sahası ve Haseke'deki Şeddadi kentine gönderileceği, geri kalanların da Rümeylan'da kalacağı aktarıldı.

Daha önce teröristlere verilen eğitim

DEAŞ terör örgütüne karşı koalisyon içerisinde bulunan Fransa ve ABD, Fırat'ın doğusunda bulunan Deyrizor ve Haseke topraklarında terör örgütü PKK/YPG mensuplarına daha önce de birtakım askeri eğitimler vererek destek olmuştu.

Haseke'de bulunan bazı ABD üslerinin haricinde Deyrizor'da bulunan Ömer Petrol Sahası bölgesi ile birlikte Abdülaziz Dağı ve Spor Kompleksi askeri eğitim alanına çevrildi.

Daha önce verilen eğitimlerde, insansız hava araçlarının tespit ettiği mevkileri kara yoluyla ele geçirme, silah kullanımı, havadan indirme, topçu atışı ve üslere saldırıları önleme teknikleri, uygulamalı olarak teröristlere anlatılmıştı.

ABD helikopterleri için Haseke'de pist niteliği taşıyan Spor Kompleksinde de PKK/YPG’li teröristlere, havadan indirme eğitimleri uygulamalı bir şekilde veriliyor.

Halihazırda Suriye'de, ABD himayesinde faaliyette bulunan Fransız askerleri de terör örgütü PKK/YPG mensuplarına topçu atışı eğitimleri vermişti.

Bu şekilde ABD ve öncüsü olduğu koalisyon güçleri, 2015 yılından beri binlerce PKK/YPG’li teröriste silah eğitimi verdi.

Yorumlar (0)