ABD medyası, Türkiye'deki filyasyon çalışmalarını örnek gösterdi!

ABD merkezli yayın kuruluşu CNN International, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yürüttüğü filyasyon çalışmalarını dünyaya örnek olarak gösterdi.

GÜNDEM 05.05.2020, 11:55 05.05.2020, 12:04

CNN International, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelesini başarılı bir şekilde yürüten Türkiye'nin filyasyon çalışmalarını yerinde görüntüledi.

CNN muhabiri Arwa Damon, İstanbul'da filyasyon ekibiyle beraber yeni tip koronavirüs (Covid-19) semptomu gösteren bir vatandaşın evine gitti.

"Virüsün nasıl yayıldığına ilişkin ipuçlarını bir araya getirmeye çalışıyorlar"

Filyasyon ekibine dikkat çeken Damon, "Her gün oradalar. Virüsün nasıl yayıldığına ilişkin ipuçlarını bir araya getirmeye, noktaları birleştirmeye çalışıyorlar." dedi. 

"Ülke çapında yaklaşık 6 bin ekip var"

Damon, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelesindeki başarısını filyasyon çalışmalarına borçlu olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Ülke çapında yaklaşık 6 bin ekip var. Sürekli dışardalar."

"İlk günden itibaren pandemi planına sahiptik"

Haberde, ayrıca bir sağlık çalışanının şu sözlerine yer verildi:

"İlk günden itibaren Türkiye, geçmiş pandemilerin sistemi içinde zaten bir pandemi planına sahipti. Bu yüzden hep hazırdık. Planı raftan indirdik, uygulamaya koyduk ve tüm temas izleme birimlerimizi alarma geçirdik. Dolayısıyla bir reaksiyon planı yapma ya da hastanelerin bu felaket boyunca ne yapması gerektiği konusunda zaman kaybetmedik." 

"Karantinaya alınması gereken herkes izleniyor"

CNN muhabiri, filyasyon ekibinin kullandığı uygulama ile karantina altına alınması gereken herkesin izlendiğini bildirdi.

Yorumlar (0)