ABD Heyeti Ankara'ya İniyor: Terörle mücadele ve askeri iş birliği masada

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi, Ankara'ya geliyor. Milli Savunma Bakanı ile terörle mücadele ve askeri iş birliği ele alınacak.

GÜNDEM 28.03.2024, 15:04 Melina Ay
ABD Heyeti Ankara'ya İniyor: Terörle mücadele ve askeri iş birliği masada

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile yarın Ankara'da bir araya gelecek. Görüşmede ikili askeri ilişkiler ve terörle mücadelede iş birliği ön planda olacak. Ayrıca, ABD'nin PKK/YPG'ye verdiği destek, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci ile Türkiye'nin tedarik etmeyi planladığı silah ve savunma sistemleri ele alınacak.

Yarın gerçekleşecek görüşmede, ABD'nin PKK/YPG'ye devam ettiği iddia edilen destek, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci ile kongre onayında bekleyen Türkiye'nin tedarik etmeyi planladığı silah ve savunma sistemleri ele alınacak.

Heyet Hulisi Akar’la da görüşecek

Ankara ziyaretinde, Heyetin tek teması Milli Savunma Bakanı Güler'le sınırlı kalmayacak. Ayrıca, heyet sabah saatlerinde TBMM Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ile de bir görüşme gerçekleştirecek.

“38 terörist etkisiz hale getirildi”

Milli Savunma Bakanlığı’nın gündemi yoğun ilerlerken, bugün bir basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bakanlıkta yapılan basın bilgilendirme toplantısında MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini vurguladı.

Aktürk, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise toplamda 646 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca, bu hafta içinde Irak'ın kuzeyinden kaçan bir PKK'lı teröristin daha Habur'daki hudut karakoluna teslim olduğunu belirtti.

Deniz Kuvvetlerinde yeniden düzenleme yapıldı

Bakanlık kaynakları, sosyal medyada dolaşan NATO görevi kapsamında İzmir Limanı'nı ziyaret eden Yunan gemisinin Türk bayrağı çekmemesi konusundaki soruya cevap verdi. Kaynaklar, "Mütekabiliyet esasları çerçevesinde bizim gemilerimiz de Yunanistan liman ziyareti gerçekleştirdiğinde Yunan bayrağı çekmiyor" açıklamasında bulundu.

Ayrıca, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda bazı gemi ve denizaltıların eğitim/test gemisi sınıfına ayrılmasına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Yavuz sınıfı fırkateynlerden TCG Yavuz ve TCG Fatih'in ekonomik ömürlerinin sonuna yaklaşması ve cihazlarının demode olması nedeniyle eğitim/test gemisi olarak kullanılabilmeleri için mevcut tip göstergelerinin belirlendiği ifade edildi.

Son olarak, Doğan sınıfı hücumbotlardan TCG Tayfun ve TCG Volkan ile Engin sınıfı mayın avlama gemilerinden TCG Edremit'in durumu da benzer şekilde değerlendirildi.

Yorumlar (0)