ABD'den Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili paylaşım

Gaziantep'in Karkamış ilçesine roketli saldırı düzenleyen terör örgütü YPG/PKK, 3 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. ABD Ankara Büyükelçiliği, saldırıyla ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

GÜNDEM 21.11.2022, 16:52 Hakan Öksüz
ABD'den Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili paylaşım

Terör örgütü YPG/PKK'ya ait sığınaklar, "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" ile vuruluyor. İyice köşeye sıkışan terör örgütü, sivil yerleşim bölgelerine roketli saldırılar düzenleyerek nefes almaya çalışıyor. Öncüpınar Sınır Kapısı'na dün yapılan roketli saldırıda 1 asker ve 7 polis yaralanmıştı. 

3 kişi öldü, 10 kişi yaralandı

Gaziantep'in Karkamış ilçesine bugün roketli saldırı düzenleyen terör örgütü PKK, 3 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. Bir okul, iki ev ve bir TIR'a isabet eden füzeler nedeniyle 10 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir lisede hasara neden olan roket nedeniyle bir öğrenci ile bir öğretmenin hayatını kaybettiğini bildirdi.

"Haklı görülemeyecek bu saldırıyı kınıyoruz"

Hain terör saldırısının ardından Türk Hava Kuvvetleri, terörist inlerini vurmaya devam etti. ABD Ankara Büyükelçiliği, Gaziantep'te yaşanan ve 3 kişinin ölümüne neden olan olayı kınadı. Resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan ABD Ankara Büyükelçiliği, "Bu şiddeti ve haklı görülemeyecek saldırıyı kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)