Bakan Özer: Karkamış'ta bu hafta eğitime ara verilecek

Terör örgütü YPG/PKK tarafından yapılan roketli saldırıda şehit olan öğretmen Ayşenur Alkan'ın görev yaptığı Kocatepe İlkokulu'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Özer, ilçedeki bütün okulların bu hafta tatil edileceğini duyurdu.

GÜNDEM 21.11.2022, 17:15 21.11.2022, 17:42 Hakan Öksüz
Bakan Özer: Karkamış'ta bu hafta eğitime ara verilecek

Gaziantep'in Karkamış ilçesine roketli saldırı gerçekleştiren terör örgütü YPG/PKK, 3 kişinin ölümüne neden oldu. Bir okula, iki eve ve bir TIR'a isabet eden roketler, Türkiye'yi yasa boğdu. Roketli saldırıda hayatını kaybedenler arasında bir öğretmen ile bir öğrencinin bulunduğu belirtildi. Terör saldırısına ilişkin yurt dışından çok sayıda taziye mesajı geldi.

"Bu hafta bütün okullar tatil edilecek"

Hain saldırının ardından Karkamış ilçesindeki okulların durumu merak edildi. Roketli saldırıda şehit olan öğretmenin görev yaptığı Kocatepe İlkokulu'nda açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bu hafta Karkamış ilçesindeki bütün okulların tatil edileceğini bildirdi.

"Öğretmenimiz Ayşenur Alkan şehit oldu"

Terör saldırısının okula isabet etmesinin acı verici olduğunu kaydeden Özer, "Okuldaki öğrencilerimiz, bütün kitap ve defterlerini bırakarak sığınağa gitti. Öğretmenimiz Ayşenur Alkan şehit oldu. Başka bir öğretmenimizi daha kurban verdik. Toparlanmamız gerekiyor. Bu hafta ilçedeki eğitime ara vereceğiz. Ailelere, öğrencilere ve öğretmenlere her türlü psikolojik yardımı Milli Eğitim Bakanlığı olarak sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)