ABD'deki kalkışmada ölü sayısı artıyor!

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nin basılması esnasında yaşanan gerginliklerde can kaybı sayısı 4'e yükseldi. Olaylarda 14 polis yaralandı, en az 52 gözaltı uygulandı.

GÜNDEM 07.01.2021, 08:38 07.01.2021, 18:22
ABD'deki kalkışmada ölü sayısı artıyor!

Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nin bazı Donald John Trump destekçilerince basılması ile başlayan olaylarda yaşamını yitirenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Washington Polis Yetkilisi Robert Contee, ABD Kongresi binasında gerçekleşen olaylarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Robert Contee, yazılı açıklamasında, ABD Kongresi içinde bir kadın göstericinin polis tarafından vurulmak zorunda kalındığını ve ilk vurulan kadının hastanede yaşamını yitirdiğini, daha sonraki müdahalelerde ise 3 Trump yanlısının daha hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yaşamını yitirenlerden yine 2'sinin kadın olduğunu ve yaralıların üçünün de götürüldükleri hastanelerin acil servislerde yaşamlarını yitirdiği bilgisini veren Polis Yetkilisi Robert Contee, hayatını kaybeden kişilerin kimliklerine dair bilgi paylaşımında bulunmadı.

Olaylarda 14 polisin yaralandığı bilgisini de paylaşan Robert Contee, olaylar sırasında en az 52 Trump yanlısının da gözaltına alındığını kaydetti.

Olay

Dün Beyaz Saray önünde düzenlenen miting sonrası binlerce gösterici Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'ne yürümüş ve Kongre binasının önünde bulunan barikatları aşıp binaya girmek için uğraşmışlardı.

Polisle kısa süre yaşanan çatışmaların ardından bazı göstericilerin ABD Kongresi binasına girdiği görülmüştü.

Yaşanan baskın sebebiyle ABD Kongresi'nde onay oturumu için toplanan Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu oylamaya ara vermek zorunda kalmış, oturumun başkanı olan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile ABD Kongresi üyeleri güvenlik ekipleri tarafından salondan alınarak bina içinde güvenli yerlere götürülmüştü.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. Başkanı Donald Trump ise Kongre binası içine giren ve önünde gösteri düzenleyen taraftarlarına "itidal" çağırısı yapmıştı.

ABD Kongresi binasında yaşanan olaylarda ağır yaralanan bir kadın yaşamını yitirmiş, çok sayıda polis de yaralanmıştı.

Başkan Trump, yaşanan olaylar sebebiyle Kongre binasına Ulusal Muhafızların yönlendirilmesi talimatını vermişti.

Yorumlar (1)
yusuf 3 yıl önce
ADD'ye acil demokrasi