81 il sessizliğe büründü!

Türkiye genelinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yeniden hayata geçirilmesiyle birlikte bütün illerde sakinlik hâkim.

GÜNDEM 05.12.2020, 10:53 05.12.2020, 12:23
81 il sessizliğe büründü!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış göstermesi sebebiyle sokağa çıkma yasakları yeniden hayata geçirildi. 

İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde Cuma akşamı saat 21.00'dan Pazartesi sabah saat 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. 

Söz konusu sokağa çıkma yasağından muaf tutulan sektörlerde çalışan vatandaşlar haricinde herkes evlerine kapandı. Böylece bütün sokak ve caddelerin sessizliğe büründüğü fark edildi. 

5 Aralık Cumartesi sabahı tüm kentlerin normalde en kalabalık olan bulvar, cadde ve meydanların bomboş olduğu görüldü. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde uyulması mecburi olan sokağa çıkma yasağı, 56 saat boyunca devam edecek. 

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle İstanbul'da yine alışılmadık görüntüler ortaya çıktı. Megakentte araç yoğunluğunun az olduğu ve yolların sessizliğe büründüğü fark edildi. 

Tedarik, tarım, orman, üretim, lojistik ve sağlık alanlarında çalışan ve sokağa çıkma yasağından muaf tutulan kişilerin yine yollarda olduğu görüldü. Sokaklarda ve üst geçitlerde de çok az insanın bulunduğu fark edildi.  

Yorumlar (0)