5 kentte 12 yer "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi

Balıkesir, Bolu, Erzurum, Sakarya ve Mersin’de doğal sit alanına giren 12 yer "kesin korunacak hassas alan" olarak ilan ve tescil edildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

GÜNDEM 29.07.2023, 09:12
5 kentte 12 yer "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi

Resmi Gazete’de yayımlanan söz konusu Cumhurbaşkanı kararına göre Balıkesir, Bolu, Erzurum, Sakarya ve Mersin’deki doğal sit alanına giren bazı yerlerin kroki ve haritalarıyla sınır ve koordinatları yer aldı.

Karara göre;

Balıkesir'in Marmara ilçesindeki Saraylar- Marmara Adası ile Merkez mevkileri, Bolu'nun Seben ilçesindeki Solaklar Köyü Kaya Yerleşimi, Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Erzurum Bataklıkları Potansiyel Doğal Sit Alanı, Mersin'in Anamur ilçesindeki Dragon Çayı, Mamure Kalesi ve Pullu Ormanı (MER 18), Aydıncık ilçesindeki Aydıncık Adası ve Gilindere Mağarası, Bozyazı ilçesindeki Arsinoe Antik Kenti (MER 12) ile Sakarya'nın Geyve ilçesindeki Sop Deresi Vadisi ve Beşiktaş Vadisi ve Potansiyel Doğal Sit Alanı'nın "kesin korunacak hassas alan" olarak ilan ve tescil edilmesi kararlaştırıldı.

Yorumlar (0)