40 kişi can vermişti: Skandal itiraf

Hatay'ı da etkileyen depremde 40 kişinin can verdiği Kasaplar Apartmanı'nın statik proje sahibi ve fen işleri sorumlusu zanlı Murat Göksel D., binanın inşa sürecinde herhangi bir denetim gerçekleştirmediğini itiraf etti. Hakkında yakalama yönünde karar çıkarılmadan kısa bir süre evvel kaçtığı Tacikistan'dan getirilerek megakent İstanbul'da tutuklanan zanlının, suçlamaları reddettiği öğrenildi.

GÜNDEM 02.03.2023, 22:53 02.03.2023, 23:01
40 kişi can vermişti: Skandal itiraf

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen savcılarca sorgulanan Murat Göksel D., Kasaplar Apartmanı'nın statik proje sahibi ve fen işleri sorumlusu olduğunu kabul etti.

Zanlı, 1995 tarihinde inşa edilen apartmanın dönemin koşullarına uygun olarak yapıldığını öne sürdü.

Projeyi tamamladıktan sonra binanın yapım sürecinde olmadığını iddia eden şüpheli, "Bahse konu binanın statik proje sahibi ve fen işleri sorumlusu olarak gözüksem de sahada herhangi bir denetim ve gözetim yapmadım, yalnızca proje hazırladım." diye konuştu.



"Binayı nasıl yaptıklarını bilmiyorum"

'Binanın yapıldığı tarihte denetim ve gözetim yetkisinin fen işleri sorumlusunda olduğunun' anımsatılması üzerine zanlı, müteahhitlerin binayı nasıl yaptığı hususunda bilgisinin olmadığını kaydetti.

Depremde yerle bir olan binada 40 kişinin yaşamını yitirdiğini gözaltındayken öğrendiğini dile getiren Murat Göksel D., hakkında sürdürülen tahkikattan haberinin olmadığını, yeni projeler için Tacikistan'a gittiğini ileri sürdü.

Vefatlar sebebiyle üzgün olduğunu söyleyen şüpheli, binanın yıkılmasından sorumlu olmadığını öne sürdü.

Aynı tahkikat çerçevesinde binayı inşa eden Kazım B. ve Nihat B. kardeşler de daha evvel tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)