20 senelik iklim değişikliği doodle oldu! İklim değişikliği nedir, etkileri nelerdir?

Dünyanın en popüler arama motoru Google, 22 Nisan Dünya Günü’ne özel doodle hazırladı. İklim değişikliğinin yarattığı 20 senelik farkı kısa bir video olarak hazırlayan şirket, “iklim değişikliği nedir, nasıl olur, etkileri nelerdir?” gibi soruların da yeniden gündeme gelmesine vesile oldu. İşte bugün en çok sorulan o soruların cevapları…

GÜNDEM 22.04.2022, 11:07 22.04.2022, 17:45
20 senelik iklim değişikliği doodle oldu! İklim değişikliği nedir, etkileri nelerdir?

Dünyanın en popüler arama motorlarından Google, bugün kendisini kullanmak isteyenleri dehşete düşüren bir doodle ile karşıladı. Buzlu bir arazinin 20 senelik değişimini gözler önüne seren kısa video hazırlayan şirket, 22 Nisan Dünya Günü’ne dikkat çekmek istedi. Bu doodle,  iklim değişikliği hakkındaki soruları da beraberinde getirdi. 



İklim değişikliği nedir, sebepleri ve etkileri nelerdir?

Bugün en çok sorulan sorulardan olan iklim değişikliği hakkında bilinenler şu şekilde: “Küresel ısınma” olarak da bilinen iklim değişikliği, karbondioksit ve benzeri olan, ısıyı tutan gazların atmosferde birikmesi ile atmosfere salınan sera gazlarının sebep olduğu sera etkisi sonucunda oluşur. Bu gazlar birikerek Dünya’nın sıcaklığını artırmaktadır. Sıcaklığı artan Dünya’da hava, kara ve deniz termometrelerinin de yüksek veriler göstermesi sonucu canlıların yaşamları tehlikeye girer. Kutuplardaki buzların erimesine; kara, hava ve denizdeki hayvan popülasyonunun azalmasına sebep olan iklim değişikliği her ülkede aynı etkileri bırakmaz. Bazı ülkelerde kış mevsimi haddinden de uzun ve dondurucu geçerken bazı ülkelerde ne kış ne de sonbahar mevsiminin yaşanmadığı görülür. Günümüzde dünya genelindeki tüm iklimbilimciler, küresel ısınmanın var olduğu ve bir an önce önlem alınması gerektiği konusunda hemfikirdirler. 







Yorumlar (0)