17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler 22 sene sonra tekrar anıldı

17 Ağustos 1999 büyük Marmara depreminin yıl dönümünde vefat edenler, başta Marmara Bölgesi’nde olmak üzere ülkenin dört bir yanında anıldı. Vefat eden 17 binden fazla kişi için Sakarya Büyükşehir Belediyesi, demokrasi meydanında bir program düzenledi. 

GÜNDEM 17.08.2021, 10:38 17.08.2021, 10:58
17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenler 22 sene sonra tekrar anıldı

17 Ağustos 1999 tarihinde 03.02 sularında gerçekleşen büyük Marmara depreminin 22. yıl dönümünde vefat edenler anıldı. 17 binden fazla kişinin vefat ettiği, yüz binlerce kişinin evsiz kaldığı ve yüz binlerce kişinin yaralandığı depremin acısı, 22 sene sonra bile taze.  



Sakarya 

Merkez üssü Sakarya şehir merkezi olan deprem sebebiyle Sakarya Büyükşehir Belediyesi, demokrasi meydanında bir program düzenledi. İl Müftüsü Hasan Başiş’in konuşma yaptığı, ilahi, kaside ve selaların okunduğu anma töreninde Kur’an-ı Kerim’den bazı sureler de okundu. Her yaştan vatandaşın katıldığı program, 03.02’te deprem şehitleri için dua edilmesiyle son buldu. 



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Vali Yardımcısı Murat Karası, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katıldığı programda duygu dolu anlar yaşandı. 



Yalova 

Yalova’da da depremde vefat edenleri anma programı düzenlendi. Şehir merkezinde meydanda başlayan program, katılımcıların sahildeki Deprem Anıtı’na kadar yaptığı “sessiz yürüyüş” ile devam etti. Depremde vefat edenlerin isimlerinin yazılı olduğu mermer blokların bulunduğu anıt önüne gelen katılımcılar, deprem günü çekilen fotoğraflardan oluşan sergiyi gezdi. 



Sergi gezisinin ardından Kur’an-ı Kerim okundu ve 03.02’de duaların edilmesiyle birlikte program son buldu. Programda Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekilleri Meliha Akyol ve Ahmet Büyükgümüş, Vali Muammer Erol, kurum müdürleri ve vatandaşlar yer aldı. 



Gölcük 

Depremin merkez üssü olan Kocaeli Gölcük’te de depremde vefat eden binlerce kişi unutulmadı. Kavaklı Sahili’ndeki Deprem Anıtı önünde düzenlenen anma etkinliği, felaketin yaşandığı bölgede 03.02’de saygı duruşunda bulunup dua edilmesinin ardından son buldu. 



Avcılar ve Kadıköy 

Depremde en çok hasar alan ilçelerden olan Kadıköy ve Avcılar’da da anma etkinlikleri düzenlendi. CHP Milletvekili Özgür Karabat, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Odabaşı, kurum müdürleri, siyasiler ve vatandaşların katıldığı buradaki törenlerde de dualar edildi, saygı duruşunda bulunuldu ve ışıkları söndürme etkinliği yapıldı. 



Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, 1999 senesindeki Marmara depremi sırasınca Avcılar’da 246 kişinin vefat ettiğini ve 28 binanın yıkıldığını açıkladı. 







Yorumlar (0)