Milyonlar bekliyordu! Sözleşmeli personeller ve EYT için sevindiren haber

Sözleşmeli elemanların çalışma şartlarında değişikliğe gidileceğini dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Çalışmayı bitirdik” dedi.

EMEK-SENDİKA 11.11.2022, 12:19 11.11.2022, 18:14
Milyonlar bekliyordu! Sözleşmeli personeller ve EYT için sevindiren haber

Milyonlarca kişinin haber beklediği sözleşme personeller ve EYT’liler ile ilgili bugün sevindiren haber geldi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2023 senesi bütçeleri incelenmeye başladı. 2023 senesi bütçesinin sunumunu gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Çalışmayı bitirdik”

Sözleşmeli personeller ile ilgili açıklama yapan Bilgin, “Sözleşmeli olarak iş hayatında devam eden kişilerin çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz. Söz konusu durumla alakalı çalışmayı bitirdik. Bir sonraki hafta ya da kasım ayı içerisinde kamuyla da paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Kabinenin ardından açıklamıştı

Geçtiğimiz pazartesi günü düzenlenen Kabine Toplantısı’nın sonrasında sözleşmeli personellere kadro açılması konusunda kamu kuruluşları ile toplantıların sürdürüldüğünü ifade eden Bakan Bilgin, “Bu konu ile ilgili görüşmekte olduğumuz bir iki durum daha bulunuyor. Belirli kamu kuruluşlarının istekleri bulunuyor. Bütün bunları bir araya getirip, onların taleplerini de ayrıntılarıyla inceliyoruz. Sözleşmeliler noktasında mevcut durumda yaklaşık 500 bin kişi bulunuyor.” demişti.

EYT için tarih verdi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, ilk defa rakam verdi. Koşulları tamamlayan 1.5 milyon vatandaşın bulunduğunu ifade eden Bilgin, düzenlemenin aralık ayı içerisinde Meclis'e götürüleceğini dile getirdi.

Şartları bulunduranların yüzde 87 oranının özel sektörde görev yaptığını aktaran Bilgin, "Özel sektör kıdem tazminatı problemiyle yüz yüze gelecektir. Ancak hiç kimsenin bu konuda endişesi olmasın. Bu durum Meclis'te tamamıyla çözülecektir." dedi.

Yorumlar (0)