Devlet memurlarının fazla mesai ücretleri belirlendi

Devlet personelleri saat başına alacakları fazla mesai ödemeleri, yeni senede 2 lira 70 kuruş yükselerek 5 lira 40 kuruşa çıkacak. Makam şoförlerine ve özel kalem personellerine ise saat başına 5 lira 70 kuruş fazla mesai ödemesi yapılacak.

EMEK-SENDİKA 18.10.2022, 12:36 19.10.2022, 08:11
Devlet memurlarının fazla mesai ücretleri belirlendi

2023 senesi Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nden bulunan verilere göre, devlet çalışanlarının saat başına aldığı fazla çalışma ödemesi, yeni senede yüzde 100 yükselecek. 2 lira 70 kuruş olarak ödenen fazla mesai ücretleri, 1 Ocak 2023 yılından başlayarak 5 lira 40 kuruş tutarında verilecek.

Fazla mesai ücretleri arttırıldı

Bakanlıkların makam şoförlerine ve özel kalem müdürlüklerinde görev yapan çalışanlarına ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında çalışan şoförlere de 60 saati aşmamak şartıyla yeni senede fazla mesai ücreti 2 lira 85 kuruştan 5 lira 70 kuruşa çıkarılacak.

Her makam adına aylık olarak toplam 450 saati aşmamak suretiyle kurul başkanı (bakanlıklar), Sahil Güvenlik Komutanlığındaki daire başkanı, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, vali, general ve amiral rütbesini haiz olmak kaydıyla Milli Savunma Bakanlığı, strateji geliştirme başkanı, genel müdür ve daha üst birim yöneticileri ile daha üst düzeylerin idarecileri, il belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, rektör ve beraberinde çalışan kişilerinde yine aylık olarak 90 saati aşmamak kaydıyla, saat başına 5 lira 70 kuruş daha fazla çalışma ödemesi alacak.

Eğitim alanında da ücretler yükseldi

Üniversitelere ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı olan yurtlarda çalışma sağlayan personelden sağladıkları fazla çalışma için kendilerine izin verilme fırsatı olmayanlara, ayda 90 saati geçmemek şartıyla, yeni senede 5 lira 40 kuruş ek çalışma ödemesi yapılacak.

Mesleki ve teknik eğitim alanlarında meslek yüksekokulları ile bağlı olan ve teknik ortaöğretim alanlarında çalışma gösteren Milli Eğitim Bakanlığı idari çalışanlarına, yasal çalışma saatinin tamamlanmasının ardından fiilen gerçekleştirdikleri fazla mesai adına ayda 100 saati aşmamak şartıyla, saatliğine 9 lira 20 kuruş ödeme sağlanacak.

Yurt içi gündelikler belirlendi

Harcırah Kanunu gereğince ödenecek olan yurt içi tazminat ve gündelik tutarları da açıklandı. Yeni senede TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına verilecek olan yurt içi günlük tutarı 100 liradan 270 liraya yükseltilecek.

Yükseköğretim Kurulu ve Diyanet İşleri başkanları, Danıştay Başsavcısı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay başkanları, Danıştay, Yargıtay, oramiraller, orgeneraller, TBMM Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Jandarma Genel Komutanı, kuvvet komutanları, milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı, bakanlar ve Anayasa Mahkemesi Başkanı yurt içi gündeliği de 92 liradan 250 liraya çıkarılacak.

Yurt içi gündelik ödemesi, ek göstergesi 8000 ve daha fazla kadrolarda çalışan memurlar adına 236 liraya yükseltilecek. En alt kademede bulunan memura ise 200 lira verilecek.

Yorumlar (0)