Yüzün tamamını koruyan siperlik ürettiler

Sinop’ta faaliyet gösteren bir fabrika yüzün tamamını koruyan siperlik üretimi yapmaya başladı.

EKONOMİ 11.05.2020, 16:29
Yüzün tamamını koruyan siperlik ürettiler

Son dönemde Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) nefes ve öksürük yoluyla yayılmasını engellemek maksadıyla maske ve siperlikler hayli önemli hale geldi.

Sinop’ta bir fabrika yüzün büyük bölümünü kapatan, boşluk oranı düşük maske üretimine başladı. Yüz koruyucu siperlik, kullanıcının görüş açısını engellemeden yüz bölgesinin tamamının dış ortamla ilişkisinin kesilmesini sağlıyor. Yüze yakın oluşu ve tüm yüzeyi kaplıyor olması nedeniyle havada taşınan ve askıda kalabilecek zararlı parçacıklara, sıvılara karşı da koruma sağlıyor.

Siperlik ile ilgili endişe veren tek nokta ise uzun süre kullanım gerektiğinde nefes alma ihtiyacının yoğun olarak hissedilecek olması. Zira maske kullanımında temel kuralların ihlal edilerek çene altlarına çekilmesine gerekçe olarak yeteri kadar nefes alamamak gösteriliyor. Ayrıca yaşanması muhtemel buğulanma sorunu da ayrıca düşündürüyor.

Yüz koruyucu siperlik, kullanıcının çalışma ortamına bağlı olarak belirli aralıklarla uygun dezenfektan veya çamaşır suyu içeren suyun içinde bekletilerek temizlenebiliyor. Fabrika siper üretimini arttırarak teminde yaşanan sorunların aşılmasını amaçlıyor.

Fabrika Genel Müdür Yardımcısı Ozan Bala yeni tasarım siperliklerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Ürünlerimiz endüstri mühendislerimiz tarafından dünyanın en kaliteli ham maddelerini kullanılarak yoğun çalışmalar sonucu tasarlanmıştır. Patenti ve dizaynı tamamen tarafımıza aittir. Bildiğiniz üzere Covid-19 havada salınarak insan vücuduna geçmektedir. Gördüğünüz gibi göz, burun ve ağız temasını tam olarak engelliyor bu ürünümüz. Bu sayede tam koruma sağlamakta. Ürünümüzün bir güzel yönü de temizlenebilip olup uzun süre kullanılabilmesi. Korumanın yanı sıra sağlamlık testlerinden de tam not almıştır. Tasarımı ve kullanım rahatlığı ile insan yoğunluğunun fazla olduğu ortamlarda iş yerlerinde kısacası günlük yaşamının her alanında kullanıma uygundur. Ürünümüz ilk olarak sağlık personellerimize verilecek olup daha sonrasında da tüm eczane ve mağazalarda sizlerde buluşacaktır."

Sinop Bilim Sanayi ve Ticaret Müdürü Feridun Delen ise şunları söyledi:

“Böyle bir projenin ilimizden çıkmasın büyük mutluluk duymaktayım. Bu üretilen ürünün korona virüsün başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın güvenle kullanabileceği ve bunun yayılmasına büyük engel teşkil edeceği görülmektedir."

Yorumlar (0)