Yarı yarıya ucuzlayacak! Meyve ve sebze fiyatlarının düşeceği tarih belli oldu

Türkiye’de en erkenci sebze ve meyvelerin hasat edildiği Adana’da ürünlerin toplanmasıyla beraber halde de kıpırdanmalar başladı. Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, ürünlerin fiyatlarında yarı yarıya düşüş yaşanacağını belirterek, pazara ne zaman yansıyacağı hakkında bilgi verdi.

EKONOMİ 23.05.2022, 16:51 23.05.2022, 16:54
Yarı yarıya ucuzlayacak! Meyve ve sebze fiyatlarının düşeceği tarih belli oldu

Büyük tarım alanları bulunan Adana'da Türkiye’nin en erkenci meyve ve sebzeleri toplanmaya başladı. Adana’da yapılan hasat sonrasında öncelikle soğan, salatalık, nektarin ve patates olmak üzere birçok ürün toplandı. Gerçekleştirilen hasat sonrasında haldeki fiyatlarda da düşüşler yaşandı.

Adana’da sebze ve meyve fiyatları düştü

Ortalama 3 hafta öncesinde kilogram fiyatı 10 lira olan salatalık şu anda Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nde 1 liradan satışa sunuldu. Bunun yanı sıra 15 liraya alıcı bulan patates 6 liraya, 5 liraya satılan soğan ise 3 lira kadar düştü. Ek olarak meyveler halde, nektarin 20, şeftali 20, muz 18, erik 15 ve portakal 4 liradan satışa sunuldu.

Fiyatlar yarı yarıya düşecek

Meyve ve sebze fiyatlarının 2 hafta içerisinde yarı fiyatına kadar düşeceğini müjdeleyen Adana Kabzımallar Odası Başkanı Mahsun Doğan, halkın rahat bir nefes alacağını vurguladı.

İlerleyen günlerde fiyatların düşeceğini söyleyen Doğan,” Mevcutta eski patates 5-6 liradan, taze patates ise 8 liradan satışa sunuldu. Tazen soğan 3 buçuk liradan, eski soğan ise 1 buçuk liradan satılıyor. İlerleyen zamanlarda bu fiyatlarda düşüş gösterecektir. Henüz hasatlar yeni başladı. Bu yüzden düşüler biraz zaman alacaktır” dedi.

Antalya’da üretilen sera karpuzunun kilogram fiyatının 8 liradan 3 liraya indiğini belirten Mahsun Doğan, “Adana’nın karpuzu için de önümüzdeki günlerde hasat başlayacaktır. Bu sebeple fiyatlar daha da düşer. 8-9 liraya satışı yapılan salatalığın şu anda 1 liraya bile alıcısı bulunmuyor” şeklinde ifade etti.

“Denetim olmadan fiyatlar etiketlere yansımaz”

Bunun yanı sıra Başkan Mahsun Doğan, marketlerin tanesini 10 liradan sattığı marulu halde 1 liraya satamadıklarını söyleyerek, “Eğer denetimler sıkı olursa halkımızda daha ucuz meyve ve sebze alabilir. Şu anda Adana ve çevre bölgelerde hasatlar yeni yeni başladı. 2 hafta gibi bir sürede fiyatlar yarıya kadar inecek. Şu anda 8 liraya satışı olan domates 2 hafta sonrasında 4 lirayı görecektir. Fakat denetim gerçekleştirilmezse fiyatlardaki düşüş etiketlere geçmeyecektir. Bizim bulunduğumuz bölgede fiyatlar iniyor ama market ve pazarlarda hiçbir değişiklik olmuyor. Denetimler sıkılaşırsa halkımız ucuza meyve ve sebze yiyecek” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)