Vergi borcu olanlar dikkat: Son haftaya girildi

Vergi borcu ile kimi diğer borçların yapılandırılmasına dair düzenlemeleri içeren yapılandırma kanunundan faydalanmak için son haftaya girilirken 17 Eylül’den itibaren 108 milyar 322 milyon TL alacağın yapılandırılması yapıldı.

EKONOMİ 23.09.2021, 14:00 24.09.2021, 09:44
Vergi borcu olanlar dikkat: Son haftaya girildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınmış olan bilgilere göre 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7326 sayılı kanun hükümlerinden faydalanmak maksadıyla öngörülen ilk taksit ve başvuru ödeme sürelerine birer ay daha uzatma gelmişti.

Bu çerçevede yapılandırma kanunundan faydalanmak isteyenlerin 30 Eylül Perşembe gününde mesai bitimine dek ilgili vergi dairelerine başvuru yapmaları gerekiyor.

Vergi dairelerine 4 milyon 336 bin mükellef başvuru yaptı

Mükellefler düzenlemeye yoğun bir ilgi gösterirken kanundan faydalanmak maksadıyla vergi dairelerine 4 milyon 336 bin mükellef başvuru yaptı.

Bu kapsamda 17 Eylül’den itibaren 108 milyar 332 milyon TL’lik alacağın yapılandırması yapılırken alacaklara karşılık olarak ise 7 milyon TL’nin tahsilatı gerçekleştirildi.

Başvurular E-devlet üzerinden, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sayfasından, posta ile veyahut vergi dairesine bizzat başvuruda bulunarak gerçekleştirilebiliyor.

Vatandaşların son günü beklemeksizin başvurularını gerçekleştirmelerinde fayda olduğunu ve koronavirüs sebebiyle mükelleflerin vergi dairelerine gitmeksizin elektronik olarak başvurularını gerçekleştirmesinin daha yararlı olacağı yetkililerce ifade ediliyor.

Yorumlar (0)