Ünlü yatırımcı Marc Faber: Türkiye’ye yatırım görece cazip

Küresel piyasalarda ‘Doktor Kıyamet’ olarak tanınan Marc Faber, Türkiye’nin yatırım için görece cazip olduğunu belirterek, “Şimdi bazı hisse senetlerine yatırım yapmayı düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

EKONOMİ 07.04.2021, 16:45 08.04.2021, 12:17
Ünlü yatırımcı Marc Faber: Türkiye’ye yatırım görece cazip

İsviçreli yatırım uzmanı Marc Faber, Türkiye ekonomisini değerlendirirken, Batı ekonomilerinin sıkı korona tedbirleri dolayısıyla işletmelerin yüzde 30’unun bir daha açılamayacağını ifade etti.

Yurt dışı yatımcıları için Türkiye gibi ülkelerde yatırım fırsatlarının olduğunu ifade eden Faber, “Türk varlıkları, değerinin altında bulunuyor. Türkiye yatırımlar için görece cazip” değerlendirmesinde bulundu.

‘Orta Asya’ya açılmak için Türkiye şart’

Batı dünyasının Türk şirketlerinin ne kadar iyi yönetildiğini anlamadığını belirten Faber, Türk firmalarının Orta Asya ile iş birliği içinde olduklarını da söyleyerek, “Eğer Orta Asya’ya açılmayı istiyorsanız Türk şirketleri çok iyi bir araç” diye konuştu.

‘ABD güç kaybedecek’

Yeni dünya düzeninde ABD’nin güç kaybedeceğini, Rusya ve Çin’in de güçlerini artıracağını ifade eden Faber, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bahsederken, “Seveni ve sevmeyeni var. Fakat o bir lider” diye konuştu. 

Faber, İngiltere ve Türkiye’nin Avrupa Birliği dışında durması gerektiğine işaret ederek, “Bence Avrupa’daki her ülke birlikte olmamayı diler. Avrupa’da çoğu insan Avrupa Birliği’nde nefret ediyor” açıklamasında bulundu.

‘Bence kemer sıkma yeniden gündeme gelecek’

Ekonomilerde yeniden kemer sıkma döneminin geleceğini belirten Faber, “Her ülkede para basmak, servet yanılmasına yol açar. Sonuçları çok kötü olur” dedi.

Kripto paralar ile ilgili de konuşan Faber, “İki uzmanım ‘kaybetmeyi göze aldığınız kadarını kripto paraya yatırın’ diyorlar” diye konuştu.

Yorumlar (0)