"Ülke ekonomisine 2 milyar lira katkı sağlandı"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, modern sulamayla tarımda sağlanan verim artışlarının ve üretim deseninin çeşitlenmesinin, çiftçi gelirlerini doğrudan ve dolaylı olarak artırdığını ifade etti.

EKONOMİ 19.10.2019, 10:31
"Ülke ekonomisine 2 milyar lira katkı sağlandı"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Şanlıurfa'da bu sene yapılan sulu tarım sayesinde 2019 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yaklaşık 2 milyar 230 milyon lira katkı sağlandı." dedi. 

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmayı, tarımda su tasarrufu sağlamayı, çiftçilerin kazançlarını artırmayı ve ülke tarımına katkı sunmayı sürdürdüğü vurgulandı.

Şanlıurfa ve ilçelerinde tamamlanan sulama sezonunda toplam 3 milyon 40 bin 330 dekar tarım arazisinin sulandığı kaydedildi. 

"Çiftçi gelirleri doğrudan ve dolaylı olarak arttı"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, modern sulamayla tarımda sağlanan verim artışlarının ve üretim deseninin çeşitlenmesinin, çiftçi gelirlerini doğrudan ve dolaylı olarak artırdığını kaydederek, "Şanlıurfa'da bu sene yapılan sulu tarım sayesinde 2019 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yaklaşık 2 milyar 230 milyon lira katkı sağlandı." ifadesini kullandı. 

Bakan Pakdemirli, GAP kapsamında bulunan Şanlıurfa'nın bereketli topraklarını hayata geçirecekleri projelerle suyla buluşturmayı sürdüreceklerini bildirerek, "Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, kapalı sistem sulamanın yaygınlaşmasını ve sulamada su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)