Ücretli yollardan ödemesiz geçişlerde yeni dönem

Erişme kontrollerinin uygulandığı kara yolları ile otoyollar için belirlenen ücretleri ödemeden geçtiği tespit edilen araç sahiplerinden alınan idari para cezalarında düzenleme yapıldı. Buna göre, ödemesiz geçiş tarihini takip eden ilk 15 günlük sürede yalnızca geçiş bedeli alınacak, 15 ila 45 gün arasında geçiş bedeli ve bahse konu ücretin bir katı tutarında idari para cezası tahsil edilecek. 45 günün ardından ise geçiş ücreti ve dört katı para cezası uygulanıyor olacak.

EKONOMİ 21.07.2022, 18:15
Ücretli yollardan ödemesiz geçişlerde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 'Tahsilat Genel Tebliği', Resmi Gazete'de yayımlandı.

Devlet Memurları Kanunu'nda ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Gerçekleştirilmesine İlişkin Kanun'un 5 Temmuz tarihinde yürürlüğe girdiği, söz konusu kanunla köprü ve otoyol geçişlerinde ödeme gerçekleştirilmeden yapılan geçişler için düzenlemelerin yer aldığı anımsatıldı.

21 Mayıs'tan sonraki geçişlerde geçerli olacak

Tebliğ doğrultusunda, ödemesiz geçiş tarihini takip eden ilk 15 günlük sürede yalnızca geçiş bedeli alınacak, 15 ila 45 gün arasında geçiş bedeli ve bahse konu ücretin bir katı tutarında idari para cezası tahsil edilecek. 45 günün ardından ise geçiş ücreti ve dört katı para cezası uygulanıyor olacak.

Bu uygulama, kanunun yürürlüğe girmiş olduğu 5 Temmuz tarihinden 45 gün evvelini kapsayan 21 Mayıs ve sonrasında gerçekleştirilen ve bedeli ödenmeyen geçişler için geçerli sayılacak.

Yorumlar (0)