TOKİ İstanbul kura çekiminde Avrupa Yakası’na geçildi: Hangi ilçeler sırada?

TOKİ İlk Evim Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul’da kura çekimleri sürüyor. Son olarak Tuzla’da çekilen kuranın ardından sıra Avrupa Yakası’na geldi.

EKONOMİ 30.03.2023, 13:11
TOKİ İstanbul kura çekiminde Avrupa Yakası’na geçildi: Hangi ilçeler sırada?

TOKİ eliyle yapılan “İlk Evim Sosyal Konut Projesinde” kuralar çekilmeye devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul’da Tuzla’da gerçekleştirilen kurada toplamda 20 bin 920 konut adına hak sahipleri tespit edildi. Söz konusu çekilişin ardından açıklamada bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, diğer ilçelerde işlemlerin başlayacağı tarihi paylaştı.

Tuzla kuralarında hak sahipleri netleşti

Sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili paylaşımda bulunan Bakan Kurum, "İlk Evim" projesi kapsamında, İstanbul adına çekilecek 50 bin sosyal konut kurasının, Tuzla'da sona erdiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmeye göre, Tuzla'da tamamlanan kura çekiminin ardından asil ve yedek olarak tespit edilen hak sahiplerinin sonuçlara, e-Devlet uygulamasından erişebilecek.

Kura çekimi için tarih belli oldu

Bakan Kurum, Tuzla’nın ardından İstanbul’un diğer ilçelerinde kura çekinin başlayacağını dile getirerek şu açıklamada bulundu: "İlk Evim'de, İstanbul Tuzla adına 20 bin 920 hak malikimizi tespit ettik. Sırada ise Selimpaşa, Çatalca var. Esenler, Başakşehir ve Arnavutköy’de kuralar 1 Nisan günü başlıyor."

Selimpaşa adına 200 ve Çatalca adına ise 540 yedek ve asil hak sahibini tespit edebilmek adına kura işlemi ise Silivri Alibey Spor Salonu'nda bugün gerçekleştirilecek.

Esenler, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinde ise 28 bin 340 hak sahibini belirlemek adına gerçekleştirilecek sosyal konut kura işlemleri de 1-19 Nisan günleri arasında Bağcılar Olimpik Spor Merkezi Salonu'nda yapılacak.

Yorumlar (0)