Ticaret savaşları ABD’yi vurdu

Fed tarafından yapılan araştırmada ABD Başkanı Donald Trump'ın uygulamaya koyduğu ek gümrük vergilerinin ABD’de üretici fiyatlarını olumsuz etkilediğini ve iş kaybına neden olduğunu ortaya koydu.

EKONOMİ 30.12.2019, 16:45
Ticaret savaşları ABD’yi vurdu

FED (ABD Merkez Bankası) araştırmasında, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın yerli sanayiyi korumak amacıyla uygulamaya koyduğu ek gümrük vergisi tarifelerinin ABD’de yüksek fiyatlara ve iş kaybına neden olduğunu belirledi.

FED ekonomi uzmanları Justin Pierce ve  Aaron Flaaen tarafından hazırlanan “2018-2019 Küresel Tarifelerin ABD Üretim Sektörüne Etkisi” başlıklı araştırma FED’in internet sayfasında yayınlandı.

Araştırmadan çıkan sonuçlara ya göre, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın 2018’de demir çelik sektörü ürünleri ve diğer birçok ürünün ithalatına yönelik ek gümrük vergisi getirmesinin üretici fiyatlarında yükselişe ve imalat sektörünün iş kaybı yaşamasına neden olduğu vurgulandı.

Diğer taraftan ek gümrük vergilerinin ABD ile iş yapan ticaret ortakları arasında gelecekte beklenilen etkiyi göstermeyeceği ve bu güne kadar da ABD imalat sanayine bir ivme kazandırmadığı belirtildi.

Yorumlar (0)