Ticaret Bakanlığı'ndan 'kara cuma' indirimlerine yakın takip

Ticaret Bakanlığı tarafından çok fazla sayıda tüketicinin mağdur olabildiği 'Black Friday' indirimlerini uygulayan siteler mercek altına alındı.

EKONOMİ 08.11.2020, 15:05 09.11.2020, 14:23
Ticaret Bakanlığı'ndan 'kara cuma' indirimlerine yakın takip

Ticaret Bakanlığı tarafından çok fazla sayıdaki tüketicinin mağduriyet yaşayabildiği 'Kara Cuma' indirimleri gibi özel isimlerle yapılan indirimler için gerekli olan idari yaptırımların uygulanacağını ifade ederek, Bakanlık bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Reklam Kurulunun da özel indirim günlerine dair re'sen inceleme başlattığını kaydetti.

İndirimler inceleme altında

Bakanlığın yaptığı yazılı açıklamada, senenin belirli zamanlarında özellikle kasım ayında, 'şahane cuma', 'efsane cuma', 'kara cuma' gibi isimlerle geniş ürün yelpazesinde çeşitli oranlarda indirimler gerçekleştirildiği kaydedildi.

Tüketicilere uyarı: Dikkatli olun

Yapılan açıklamada uzaktan alışverişin pandemi sebebiyle tercih edildiği fakat yanıltıcı indirimler, yoğunluktan dolayı lojistik süreçte aksama, ayıplı mal gönderimi, mal göndermeme, cayma hakkını kullandırmama gibi birçok mağduriyetin yaşatılabildiği ifade edilerek bu durumların yakın takibe alınacağı ve gerekli işlemlerin yapılacağı kaydedildi.

Tüketicilerden de alışveriş yapacakları sitelerin güvenilirliği konusunda dikkatli olmaları, internet sitesinin güvenli ödeme yöntemlerinin olup olmadığını kontrol etmeleri, yüksek indirimler verildiği iddia edilen ürünlerde fiyat araştırması yapılması gerektiği ifade edildi.

Mağduriyet yaşayan tüketiciler ne yapacak?

Öte yandan hak kaybına uğrayan tüketicilerin, uyuşmazlıkların çözümü amacıyla parasal sınırları da dikkate alıp tüketici hakem heyetlerine başvurabilecekleri hatırlatıldı.

Yorumlar (0)