Çavuşoğlu, Dendias'la görüştü!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, telefonda Yunan mevkidaşı Dendias'la görüştü.

GÜNDEM 08.11.2020, 15:11
Çavuşoğlu, Dendias'la görüştü!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunan mevkidaşı Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bilgisi paylaşıldı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, bundan sonraki görüşmeleri nasıl ve ne şekilde yapacaklarını karşılıklı istişare etti.

Türkiye ve Yunanistan arasında 2002 yılında başlatılan keşif amaçlı (istikşafi) görüşmelerin sonuncusu 1 Mart 2016 tarihinde Atina'da gerçekleştirilmişti. 60'ıncı tur olan bu istikşafi görüşmeden sonra yapılan tüm görüşmeler istişare formatında sürmüştü ancak istikşafi çerçeveye bir türlü dönüştürülememişti.

Her ne kadar görüşmelerin tıkanmasında Türkiye'yi sorumlu tutsa da görüşmeler Yunan hükümeti tarafından askıya alınmıştı. Türkiye ise her fırsatta görüşme yolunun açık olduğunu ancak önşartsız masaya oturulması gerektiğini vurgulamıştı.

Gelinen noktada Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin 61. turunun yer olarak İstanbul'da yapılacağı duyurulmuştu.

Yorumlar (0)