Tesla’nın piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı

Amerikalı milyarder listesinin 2.sırasında yer alan Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli araç tasarlayıp satan Tesla’nın hisselerindeki yükseliş devam ediyor. Açıklanan bilgiye göre, şirketin şu anki piyasa değeri rekor kırarak 1 trilyon doları aştı.

EKONOMİ 26.10.2021, 09:33 26.10.2021, 11:33
Tesla’nın piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaştı

Pandemi krizinden olumsuz olarak etkilenen otomotiv üreticilerinin aksine salgından etkilenmeyerek, hatta daha da büyüyerek çıkan dünyanın en popüler elektrikli otomobil üreticisi Tesla hisse değerini arttırdı.

Hisselerini 2020'de yüzde 550 artırarak, koronavirüsten oldukça etkilenen rakiplerine de gözdağı veren Tesla, bu sene de rekor kırmayı sürdürüyor.

2021 yılında rekorlara doymayan ve hisseleri sürekli olarak yükselmeye devam eden Tesla'nın piyasa değerinin ilk defa 1 trilyon doları aştığı haberleri dünya genelinde heyecan yarattı.

Hertz sipariş verdi, hisseler patladı

Özellikle dünyanın yüzlerce lokasyonunda aktif olarak bulunan araç kiralama şirketi Hertz'in kendisine ait elektrikli araç filosu için 100 bin Tesla siparişi verdiğini açıklamasıyla yükseliş eğilimine geçen hisselerin, şirketin bu rekoru kırmasında önemli bir payı bulunuyor.

Diğer yandan sahibi olduğu firması Tesla'nın 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşması sayesinde Elon Musk'ın kişisel serveti de artarak ilk defa 255 milyar dolar seviyesine yükseldi.

Yorumlar (0)