Salkım domates çiftçinin yüzünü güldürdü

Salkım domatesin fiyatı 4,5 lirayı geçti, çiftçinin yüzü güldü.

EKONOMİ 17.01.2020, 12:44
Salkım domates çiftçinin yüzünü güldürdü

Mersin ilinin Erdemli ilçesinde seralarda üretilen salkım domatesin kilogramının 4 lira 70 kuruştan alıcı bulması üreticilerinin yüzünü güldürdü.

Gazetecilere açıklama yapan Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, mevsim koşulları sebebiyle domateslerin daha geç kızarmasının ürüne ihtiyacı arttırdığını ve salkım domatese talebin çok fazla olduğunu belirtti.

Erdemli ilçesinde 28 bin dekar alanda serada salkım domates yetiştirilerek senede 280 bin ton ürün elde edildiğini ifade eden Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, bunların büyük kısmının iç piyasada satıldığının altını çizdi.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, açıklamalarını şu şetkilde sürdürdü:

"Salkım domateslerin yüzde 80'i iç piyasada büyük işletmelere veriliyor. Kalan yüzde 20'lik bölümü ise Irak ve Romanya'ya ihraç ediliyor. Çiftçilerimiz salkım domatese verilen 4 lira 70 kuruşluk fiyattan memnun. Geleneksel dikilen domates ise 3 lira civarında alıcı buluyor. Biz çiftçilerimize her zaman alternatif ürün dikmelerini tavsiye ediyoruz. Salkım domates bunlardan biridir."

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ayrıca, senede üç kez serada domates dikimiyle ürün alınabilmesinin çiftçiler açısından önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)