İşte Murat Cavcav'ın Türk futbolu için kurtuluş reçetesi!

Gençlerbirliği Başkanı Murat Cavcav, Türk futbolunda yaşanan ekonomik problemleri aşmak amacıyla altyapıya yönelinmesi gerektiğini belirtti. Cavcav, "TFF, altyapıdan 2-3 oyuncuyu oynatma mecburiyetini getirirse herkes altyapıya önem verir" dedi.

SPOR 17.01.2020, 12:51
İşte Murat Cavcav'ın Türk futbolu için kurtuluş reçetesi!

Türkiye'nin "futbolcu fabrikaları"ndan Gençlerbirliği'nin başkanı Murat Cavcav, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu.

Murat Cavcav, Türk futbolunun efsane isimleri arasında yer alan Gençlerbirliği'nin onursal başkanı rahmetli babası İlhan Cavcav'ın kulüpte oluşturduğu altyapı kültürünü yaşatmaya devam ettiklerini söyledi.

"Takımımızda şu anda altyapıdan yetişmiş 6-7 futbolcu var" 

Gençlerbirliği'nin önceliğinin her zaman altyapı olduğunun altını çizen Cavcav, "Altyapılara her zaman önem vermek gerektiğini baştan beri savunuyorum. Bugün takımımızda altyapıdan yetişmiş en az 6-7 futbolcu var, hatta 3-4'ü oynuyor. Bunları her zaman yapmamız lazım. Yoksa yurt dışından veya yüksek bonservis paralarıyla alınan futbolcular, kulüpleri zor durumda bırakabilir." ifadelerine yer verdi.

Altyapılarının iyi olduğunu belirten Cavcav, "Altyapıya önem veriyoruz. 19 yaş altı takımımızda yetişen genç çocuklarımız var. İnşallah seneye bunlardan da faydalanacağız. Gençlerbirliği deyince, herkesin aklına Gençlerbirliği'nin altyapısı gelir. Türkiye'de birçok takımda Gençlerbirliği'nin altyapısından yetişmiş birçok futbolcuyu görebiliriz." dedi.

"Bunlar bize gurur veriyor"

"Altyapımızından yetişmiş Mert kardeşimiz Roma'da oynuyor. Bunlar bize gurur veriyor. Her zaman bu yolda ilerlemeye çalışıyoruz. Altyapımızda bu sezon önemli değişiklikler yaptık. Yurt dışında yıllarca çalışmış, kariyerli, deneyimli Taşkın hocamızı altyapının başına getirdik. Her şey güzel gidiyor. Altyapıya her zaman önem vereceğiz. Altyapı olmazsa kulüplerin hali iç açıcı gözükmüyor."

"TFF, A takımlarda altyapıdan yetişmiş futbolcuyu oynatma mecburiyetini getirirse..." 

"Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A takımlarda altyapıdan yetişmiş 2 veya 3 futbolcunun oynama mecburiyetini getirirse herkes altyapıya daha çok önem verir. Mecburiyet hissederler. Bunun Türk futbolu açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Biz Gençlerbirliği olarak bunu yapıyoruz ama diğer takımların da yapması lazım. Bunu Trabzonspor gayet iyi yapıyor ama onun haricinde bunu uygulayan fazla takım görmüyorum. A takımda 2 kişi oynayacak dedikleri zaman herkes altyapıya daha fazla önem verir. Kesinlikle oynaması lazım. Altyapıdan kadroya 3-4 oyuncu alırsın ama oynatmadıktan sonra hiçbir kıymeti yok. Türk futbolu böyle kurtulur, ekonomisi de böyle düzelir."

"Geniş bir kadromuz var"

"Hocamız da bu kadronun yeterli olduğunu baştan beri söylüyor. Ekonomik davrandığımız için böyle hareket ettik. Almanın sonu yok. Geniş bir kadromuz var. İlk yarı ona göre takım kurduk. Geliri çok bir kulüp değiliz. Arkamızda kimse de yok. Hiçbir yerden 1 lira destek de almadık. Kendi yağımızda kavrulan bir takımız. Bir de Hacettepe var."

Yorumlar (0)